Nieuws

Google brengt Chromebooks uit in Nederland

Google opent de aanval op de onderkant van de Nederlandse laptopmarkt en brengt zijn Chromebooks naar zes nieuwe Europese landen, waaronder Nederland.

De Chromebook, een betaalbare laptop die draait op Googles eigen besturingssysteem ChromeOS, is al enige jaren in omloop, maar tot nu toe wilden de toestellen nog niet echt aanslaan in Europa.
Het principe van Chrome OS is een besturingssysteem dat is rondom zijn Chrome-browser is gebouwd.

Reguliere software is vervangen door webapps, die draaien in aparte tabbladen. Dit betekent dat je gegevens worden opgeslagen in de cloud en je gebruik maakt van de browsercache als je geen Wifi-verbinding hebt.

Google redeneert dat dit niet alleen gebruiksvriendelijker is, maar ook veiliger. Over het eerste durven we te twijfelen, maar feit is dat Chrome OS tot nu toe een onverslaanbare tegenstander is gebleken voor hackers, zelfs nadat Google miljoenen dollars aan prijzengeld beloofde.

[related_article id=”158901″]

Google start dinsdag een nieuwe poging om de toestellen in Europa geaccepteerd te krijgen. In samenwerking met Samsung, Acer, HP en Lenovo brengt het de nieuwe generatie Chromebooks in zes Europese landen uit.

In Nederland, dat ook op het lijstje staat, zullen vanaf deze week toestellen beschikbaar komen van Acer en Samsung. Google maakt eind december al bekend dat Acers C7 Chromebook (269 euro) zijn opwachting zou maken op de Nederlandse markt en daar is nu de nieuwste Samsung Series 3 Chromebook 303C voor 299 euro bijgekomen.


De nieuwe laptops zullen in Googles online winkel te koop zijn, maar de Chromebook zijn ook verkrijgbaar bij verschillende winkelketens als Saturn en Mediamarkt.

Google probeert de Chromebooks niet alleen consumenten aan slijten, maar wil vooral ook voet aan de grond krijgen op scholen en binnen bedrijven. Volgens zijn Google Enterprise Blog zal de zoekmachine samen met een aantal lokale resellers starten met de verkoop voor de zakelijke sector.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business