Nieuws

Saffier belooft onbreekbare smartphoneschermen

Smartphones met schermen van saffier komen eraan. Deze schermen zijn een stuk steviger en krasvaster dan de huidige glazen Gorilla-schermen.

Een aantal analisten hebben tegenover Technologyreview.com verklaard dat de eerste smartphones met een scherm gemaakt van saffier dit jaar nog op de markt kunnen komen. De reden dat saffier in het vizier komt van smartphone-makers is dat de prijs van edelsteensoort aanzienlijk omlaag aan het gaan is. Deze prijsverlaging zal volgens de analisten doorzetten, waardoor er al snel getest zal worden met het nieuwe materiaal om schermen mee te maken.

Saffier is de op één na hardste edelsteen die we kennen op aarde. Alleen diamant is harder. Het gevolg van het gebruik van saffier in smartphone-schermen is dat deze niet zullen krassen of kapotgaan. Het is mogelijk om een smartphone met saffier-scherm op straat te gooien zonder dat het glas breekt. Ook kan er een sleutel over het scherm worden gehaald zonder dat er ook maar een krasje achterblijft.

Op dit moment ligt de prijs van saffier nog zo’n tien keer zo hoog als het materiaal waar het bedrijf Corned Gorilla Glass van maakt. Dat glas wordt onder andere gebruikt in smartphones van HTC, Samsung en Apple. Apple heeft wel al een klein onderdeeltje van saffier in de huidige iPhone 5 zitten. De cameralens wordt beschermd door een klein doorzichtig saffieren plaatje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business