Nieuws

Google Play Store krijgt fris nieuw uiterlijk

De Google Play Store krijgt binnenkort een grote update naar versie 4.0 en zal van een fris nieuw uiterlijk worden voorzien.

Het Androidteam bij Google zit absoluut niet stil. Gisterenavond stond opeens Google Keep online en kregen we ook de eerste berichten van een nieuwe versie voor de Google Play Store. Het gaat hier om de applicatie die op je Androidtelefoon draait. Deze krijgt binnenkort een grote update naar versie 4.0 en zal qua uiterlijk helemaal vernieuwd worden.

De versie die Droid-Life te pakken heeft gekregen, is nog niet gereed voor het grote publiek, maar laat wel al een heleboel veranderingen zien. De veranderingen tonen zicht vooral in het uiterlijk van de applicatie en het gebruik van kleuren die we ook in de webversie van Google Play zien terugkomen.

[related_article id=”158901″]

Elk onderdeel van Google Play heeft zijn eigen kleur en dat is ook beter doorgevoerd in de update van de applicatie, zo heeft het gedeelte voor boeken een dikke blauwe rand aan de bovenzijde. Het tweede dat opvalt is dat de applicatie qua uiterlijk nog meer de ontwerprichtlijnen gebruikt. De nieuwe ‘tabjes’ bovenaan wijken hier wel vanaf. Volgens de ontwerprichtlijnen is het best om dit soort tabjes alleen te gebruiken wanneer er drie of minder tabbladen zijn. In dit geval zijn het er zeker meer, waardoor de tabbladen scrollen.

De iconen voor de applicaties zijn groter geworden en er wordt meer in blokken gewerkt. De layout van deze blokken komt overeen met wat we in Google Now zien.

Wat misschien voor velen wel de belangrijkste verandering is, is dat het vervelende tussenscherm – dat in de laatste update opeens tevoorschijn kwam als je een nieuwe applicatie aan het installeren was – is verdwenen. Dat ‘verder winkelen’-scherm zorgt voor een vervelende onderbreking in de workflow en wij denken dat Google dat ook als feedback heeft gehad van heel veel gebruikers, maar het zou ook goed kunnen dat het scherm gewoon nog niet in deze testversie zit.

In de instellingen zien we een paar kleine veranderingen die niet zo belangrijk zijn, behalve dat de instelling voor Google AdMob (wel of geen gepersonaliseerde ads) verdwenen is, dan is de vraag of deze functie nu altijd aan of uit staat. 

Deze update geeft de applicatie voor de Google Play Store een meer fris en up-to-date uiterlijk, verder zijn er nog geen nieuwe functies gevonden in deze nieuwe versie. Zoals reeds gezegd was dit een gelekte versie van de applicatie waarin nog niet alles naar behoren functioneerde. Maar het zal niet lang duren voordat we deze 4.0-versie op onze Androidtelefoon zullen ontvangen. Om de nieuwe versie binnen te krijgen hoef je niks te doen want dit gaat helemaal vanzelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business