Nieuws

Baas Google: “Ik ben een BlackBerry-verslaafde’

In een openhartig interview met de Guardian komt Eric Schmidt er voor uit dat hij een trouwe BlackBerry-fan is. En voegt daar dunnetjes aan toe: "De iPad Mini is te klein."

Schmidt, die al jaren bekend staat om zijn stevige en vaak controversiële uitspraken, sprak tijdens een techconferentie met Guardian-hoofdredacteur Alan Rusbridger. Hij deed daar uitspraken over allerlei verschillende onderwerpen.

Zo kan hij zijn BlackBerry naar eigen zeggen niet kan missen vanwege het fijne keyboard. Hoewel Google deels verantwoordelijk is voor BlackBerry’s val is Schmidt al jaren trouwe klant van het merk.

“Luister, ik heb geprobeerd om af te kicken, ik heb geprobeerd om de hele dag handschoenen te dragen. Ik heb zelfs naar Larry en Sergey geschreeuwd dat ze naar Canada moeten verhuizen. Maar niets helpt. Ik ben verslaafd.”

[related_article id=”158901″]

Uiteraard is het aan iedereen om te kiezen welke smartphone hij gebruikt, maar we zien Steve Ballmer niet toegeven dat hij een Android-telefoon heeft. Of Tim Cook, die openlijk rondloopt met een Windows Phone 8-toestel.

Schmidt was ook openhartig over belangrijke ontwikkelingen binnen het eigen bedrijf. Zo zei hij over Google Reader: “Ik houd van Google Reader, maar we hadden andere prioriteiten.” Daarnaast ontkrachtte hij het gerucht dat de zoekmachine Chrome OS en Android weldra zal samenvoegen.

“Ze gaan zeker nog heel lang gescheiden blijven, omdat ze verschillende problemen oplossen”, aldus Schmidt. De directeur van Google laat tenslotte niet na om een sneer uit te delen richting Apple. Hij vond dat de iPad Mini, Apples nieuwste familielid, “te klein is” vergeleken met de volwassen iPad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business