Nieuws

Apple ID krijgt tweestapsauthenticatie

Apple-gebruikers kunnen vanaf nu tweestapsauthenticatie toevoegen aan hun Apple ID als extra beveiliging. Maar voorlopig is de optie bij nog niet actief.

Apple omarmt tweestapsauthenticatie en geeft haar gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om deze extra beveiliging aan hun Apple ID toe te voegen. Voorlopig is de optie nog niet beschikbaar in België en Nederland.

Tweestapsauthenticatie is een getrapt beveiligingssysteem waarbij je naast je wachtwoord ook een extra beveiligingscode moet ingeven die je bijvoorbeeld via sms of een speciale app op een geautoriseerde smartphone ontvangt.

[related_article id=”158256″]

Verschillende online diensten maken tegenwoordig gebruik van dit systeem en in het geval van Apple verkleint het de kans dat onbevoegden toegang krijgen tot je persoonlijke informatie op Mijn Apple ID of aankopen uitvoeren met jouw account in iTunes of de App Store.

Wanneer je de optie activeert zal je telkens je identiteit moeten verifiëren wanneer je op Mijn Apple ID wil inloggen, via een nieuw toestel een aankoop wil uitvoeren in iTunes, de App Store of de iBookstore, of aan je Apple ID gerelateerde ondersteuning nodig hebt van Apple.

De tweestapsauthenticatie maakt de geheime vraag die Apple tot nu toe altijd heeft gebruikt als verificatiemiddel overbodig. Je krijgt wel een ‘recovery code’ voor het geval je je wachtwoord vergeet of je geautoriseerde smartphone kwijtspeelt. Ben je zowel je wachtwoord als het toestel kwijt, dan zal je niet langer toegang hebben tot je Apple ID en moet je een nieuw account aanmaken.

Voorlopig is de extra beveiligingsoptie enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Apple heeft al laten weten dat ook andere landen binnenkort aan de lijst zullen worden toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business