Nieuws

Samsung Galaxy S4 – Dat moet gevierd worden!

[Partner info] Het lijkt steeds sneller te gaan met de technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones. Waar we een paar jaar terug nog blij moesten zijn met touch-screen hebben we tegenwoordig steeds meer nodig. Naast het gebruikelijke touch-screen willen we ook een high-end camera, nieuwste software, processor kracht waar menig desktop PC ‘U’ tegen zegt en zelfs gebaren die de telefoon begrijpt.

Geruchten en werkelijkheid

[related_article id=”161563″]

Hiermee komen we bij de nieuwe Samsung Galaxy S4, die al deze functies weet te combineren als nooit tevoren. Er zijn een hele tijd geruchten geweest over de Galaxy S4 en welke weg Samsung in zou slaan met haar nieuwste vlaggenschip. We hebben dingen gehoord als een flexibel full HD beeldscherm, 3D camera en zelfs een octa-core (8 kernen!) processor. Daarnaast werd ook nog gefluisterd over een gloednieuwe versie van Android, namelijk 5.0 Key Lime Pie.

Maar wat is hier nou allemaal van terechtgekomen? Afgelopen week heeft Samsung officieel haar nieuwste vlaggenschip aangekondigd op Times Sqaure tijdens het Unpacked Event. Naast de spectaculaire show hebben we nu ook veel meer duidelijkheid over wat Samsung met haar nieuwe telefoon heeft gedaan.

Wat betreft hardware mag Samsung zich weer ‘king of the hill’ noemen, het blijkt namelijk dat er inderdaad een ware quad-core (!) CPU in het apparaat zit. Het betreft Samsung’s eigen Exynos 5 octa-core chip met een snelheid van 1,6 GHz per kern. Wil je echter gebruik maken van 4G/LTE internet dan moet je kiezen voor de quad-core variant omdat alleen deze het nieuwe 4G netwerk ondersteunt. Bij deze laatste versie zit er wederom een zeer krachtige Snapdragon 600 SoC chip onder de motorkap die met gemak dezelfde prestatie kan leveren als de octa-core chip van Samsung.

Daarnaast heeft het toestel een 13 mp camera (zonder 3D functie) en een full HD (1920 x 1080) 5-inch scherm met een pixeldichtheid van 441 ppi. Wat software betreft zullen we het nog met Android 4.2.2 (Jelly Bean) moeten doen. De S4 is dan wel een van de enige toestellen die standaard met deze nieuwste versie van Android wordt geleverd. Er gaan ook al geruchten de ronde dat een update naar Android 5.0 ‘snel’ na de lancering zal komen. Verder heeft Samsung nog een aantal software functies toegevoegd zoals S translate en S health.
 

Waarom de S4?

Waarom zou je nu toch een Galaxy S4 kopen en wat is de meerwaarde van het toestel ten opzichte van oudere modellen?

Als je iemand bent die het nieuwste van het nieuwste wil en helemaal weg is van high-end specificaties dan is de S4 zeker iets voor jou. Onder de motorkap van de S4 vindt je de krachtigste processor die we tot nu toe in een mobiel apparaat hebben gezien. Het vorige vlaggenschip – de Galaxy S3 – beschikt nog over een quad-core 1,4 GHz Cortex A9 processor. De S4 heeft daarentegen een processor die bijna dubbel zoveel rekenkracht heeft en in vergelijking met toestellen als de iPhone 5 en Sony Xperia Z zelfs meer dan dat.

Daarnaast heeft Samsung ook een hoop extra functies toegevoegd die wellicht de manier waarop we smartphones gaan gebruiken zal revolutioneren. We hebben ondertussen gemerkt dat Samsung het leuk vind om een ‘S’ voor dingen te plaatsen. Dit hebben ze nu ook gedaan met twee interessante programma’s, namelijk S Translate en S Health.

De eerste is een real life vertaal applicatie die tijdens het typen (of zelfs spreken) je tekst vertaalt naar een andere taal. S Health is een ingebouwde applicatie van de S4 die de beweging en eventueel hartslag (met een extra accessoire) van de gebruiker meet en daarmee een persoonlijk trainingsschema voor je kan maken. Hoewel er een hoop apps zijn zoals S Health is deze uniek in het feit dat het direct en standaard geïntegreerd zit in de telefoon. Hiermee wil Samsung gebruikers in laten zien dat beweging belangrijk is en helpen ze je tegelijk met het bijhouden van je eigen looppatroon op een dag.
 

Een ander uniek element van de S4 is de nieuwe camera, zowel op software als hardware gebied. Een nieuwe lens in combinatie met een extra lichtgevoelige en grote sensor maakt het mogelijk om prachtige foto’s te maken op plaatsen waar weinig licht is. Waar de iPhone 5 een 8 megapixel camera heeft zien we op de S4 een 13 megapixel camera. Bovendien zijn er een aantal functies van de Galaxy Camera toegevoegd zoals het bellen tijdens foto’s maken, de Eraser Mode. Deze laatste maakt een serie foto’s en filtert automatisch vage foto’s eruit.

Hoe zijn we zo ver gekomen?

In nog geen 3 jaar tijd is Samsung uitgegroeid tot de meest populaire Android smartphone fabrikant ter wereld. Dit hebben ze grotendeels te danken aan de Galaxy lijn die begin 2010 werd geïntroduceerd. Destijds was het vlaggenschip de Samsung Galaxy S, een van de eerste populaire Android smartphones. Met een single-core 1 GHz processor en Android 2.3 is het zelfs nu nog een degelijke budget smartphone.

Een jaar later verscheen in Mei de Galaxy S2. Destijds was het een van de eerste telefoons die NFC ondersteunde en met een dual-core 1,2 GHz processor is het tot op de dag van vandaag een mid-range smartphone die met gemak de laatste apps en games kan draaien.

De Galaxy S en S2 hebben allebei een redelijke shock veroorzaakt in smartphone wereld, maar de opvolger mag worden gezien als de klap op de vuurpijl. De verkoopaantallen zeggen in dit geval al genoeg: 30 miljoen exemplaren in 9 maanden tijd. Met een quad-core processor, eye-tracking technologie, 720p display en de smartphone of the year prijs op haar naam heeft de Galaxy S3 een ware hype veroorzaakt.

Samsung heeft goed gekeken naar het succes van haar laatste vlaggenschip en daarop voortgebouwd met de nieuwe Galaxy S4. We vragen ons nu al af wat de toekomst gaat brengen en welke functies een eventuele Galaxy S5 zal introduceren. Er wordt hier en daar al gefluisterd over flexibele schermen, doorzichtige schermen en zelfs ‘super capacitor batterijen’. Lees: opladen van je telefoon in 10 seconden!!

We zullen zien 😉
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business