Nieuws

Websites van Noord-Koraanse overlopers melden geplande cyberaanval

Anti-Noord-Koreaanse websites geleid door overlopers in Zuid-Korea hebben te maken met gecoördineerde cyberaanvallen met crashende servers als gevolg.

The Free North Korean Radio, Daily NK en North Korea Intellectuals Solidarity verklaren dat hun servers dinsdagnamiddag tegelijkertijd crashten. Dat zijn websites geleid door Noord-Koreaanse overlopers in Zuid-Korea.

Volgens Lee Sang-Young, woordvoerder van de nieuwssite Daily NK, viel hun server gedurende vijftig minuten uit. Daarnaast geraakten journalisten heel wat teksten kwijt die ze ‘s ochtends gemaakt hadden.

“De aanval was gericht op onze databases en het was wellicht de bedoeling om het hele systeem plat te krijgen”, meldt het management van Daily NK op haar website. IT-specialisten van de nieuwssite hebben ondertussen alle IP-adressen van de hackers geblokkeerd en blijven de situatie op de voet volgen.

Free North Korea Radio’s website is ook terug actief maar de website van de North Korea Intellectual Solidarity is op dit moment nog altijd offline.

De cyberaanvallen in Zuid-Korea blijven maar duren. Amper een week geleden was er een aanval op de lokale internetprovider LG Uplus. Onder andere de tv-zenders YTN, MBC en KBS en de Shinhan Bank en NongHyup Bank hadden hierdoor last van storingen en bevroren netwerken. Eerst waren er vermoedens dat de aanval vanuit China kwam, maar later bleek het toch een lokale cyberattack te zijn. Ook al zijn er geen concrete bewijzen dat Noord-Korea achter de cybermisdaad zit, verdenken beveiligingsexperten dat er daar volop cyberstrijders klaargestoomd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business