Nieuws

Belgacom verhoogt internetsnelheid naar 50Mbit/s

Belgacom verhoogt de doorvoersnelheid van haar VDSL2-netwerk tot 50 Mbit/s. Ook klanten van dochterbedrijf Scarlet krijgen de snelheidsverhoging.

Op gebruikersforum Userbase doken deze week berichten op van Belgacom- en Scarlet-klanten die een verhoging van hun downloadsnelheid hebben waargenomen. In plaats van de huidige 30 Mbit/s, bleek hun snelheid opgevoerd tot 50 Mbit/s.

Belgacom heeft de snelheidsverhoging bevestigd, maar wou ons verder nog geen details geven. Op 2 april plant de operator een persconferentie waar ze meer tekst en uitleg zal verschaffen.

Mogelijk is de upgrade gerealiseerd met behulp van vectoring, een technologie waarbij alle storing op een koperpaar (de verbinding tussen de straatcabine en je thuisinstallatie) wordt weggehaald. Belgacom maakte eerder al bekend dat het die technologie aan het implementeren is Update: Enkele lezers hebben ons er op attent gemaakt dat vectoring een softwareupgrade van de b-box vereist en dat de snelheidsverhoging dus op een andere manier zou zijn gerealiseerd.

De laatste snelheidsverhoging bij Belgacom dateert van september 2012 en betrof de uploadsnelheden van de verschillende internetpakketten. Of de uploadsnelheid ook deze keer een upgrade zal krijgen, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business