Nieuws

Train je geheugen en leer tegelijk bij

Wil je Russische letters leren, alle landen ter wereld op de kaart kunnen aanduiden of spellen in het officiële NAVO-alfabet? Je kan het leren met geheugenkaartjes op Android.

Het systeem van geheugenkaarten stamt uit de tijd dat je al je leerstof op kaartjes schreef. Op de voorkand staat de vraag, op de achterkant het antwoord. En dan maar oefenen: kaartje trekken en antwoorden. Faal je, dan gaat het kaartje weer in de stapel.

De app AnkiDroid digitaliseert de papieren geheugenkaartjes. Je kan zelf vragen en antwoorden ingeven, waarom AnkiDroid dan de vragen weer aan je voorschotelt. Je hebt drie antwoordmogelijkheden: ik wist het niet, correct en makkelijk. Als je een vraag niet wist, krijg je ze binnen de minuut terug. Kwestie van snel iets bij te leren. Als je op correct drukt, krijg je dezelfde vraag pas binnen de tien minuten terug. De makkelijke vragen krijg je maar heel sporadisch opnieuw voorgeschoteld.

[related_article id=”160734″]

Het mooie aan de app AnkiDroid is dat je ook sets van geheugenkaartjes van het internet kan afhalen. Een set van 189 kaartjes toont alle landen van de wereld (terwijl er eigenlijk 196 landen ter wereld zijn, maar goed). In een mum van tijd wijs je Brunei, Mozambique en Papoea-Nieuw-Guinea aan op de kaart. Er zijn ook sets om talen te leren, biologie of anatomie.

AnkiDroid is gratis af te halen in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business