Nieuws

Henry van de Velde gevierd met Google Doodle

De zoekpagina van Google wordt vandaag gesierd met een Doodle gewijd aan de Belgische kunstschilder, ontwerper, vormgever en architect Henry Van de Velde.

Google viert vandaag de 150e verjaardag van de Belgische schilder, ontwerper, vormgever en architect Henry Van de Velde met een Doodle op de zoekpagina. De tekening werd ontworpen door de Belgische tekenaar François Schuiten.

Van de Velde werd op 3 april 1863 geboren in Antwerpen en stierf in 1957 in Zürich. Samen met Victor Horta wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de art nouveau.

[related_article id=”158901″]

In het begin van de 20e eeuw speelde hij een toonaangevende rol in de architectuur. Zo kreeg hij in 1933 onder meer de opdracht om de universiteitsbibliotheek (de Boekentoren) van Gent te ontwerpen. Maar hij was ook esthetisch adviseur bij de Belgische spoorwegen.

Om zijn geboortedag te vieren heeft Google vandaag haar Doodle aan Van de Velde gewijd. De tekening werd ontworpen door François Schuiten, die in 2003 ook al een postzegelreeks rond van de Velde tekende.

De “G” staat voor van de Veldes picturale en pointillistische periode. De eerste “O” staat voor zijn grafisch werk als tekenaar van Arts en Crafts. De tweede “O” staat voor zijn ontwerpen van meubilair. De volgende “G” slaat op de architect en zijn concepten. De “L” staat voor de Boekentoren in Gent en de artistieke ontwerpen voor de Belgische spoorwegen. En de “E” ten slotte verwijst naar de poort naar een andere wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business