Nieuws

Chinese zoekrobot Baidu werkt aan eigen brilcomputer

Chinese zoekmachine Baidu droomt over een goedkoper Google Glass-alternatief voor de Chinese markt.

De Chinese zoekgigant Baidu heeft bevestigd dat ze aan een Google Glass-achtig prototype werkt. Het concept krijgt de codenaam Baidu Eye. Voorlopig zijn er echter nog geen plannen om de bril te commercialiseren.

“We zijn Baidu Eye nog intern aan het testen”, vertelt Kaiser Kuo, communicatiemanager bij Baidu aan onze ZDNet-collega’s in de Verengide Staten. “We hebben nog niet besloten of we het product ook daadwerkelijk op de markt zullen brengen.”

[related_article id=”158901″]

De Chinese tegenhanger van Google bevestigde het project nadat de Chinese media meldde dat Baidu met de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm onderhandelde over een toestel met een batterijduur van 12 uur.

De Baidu Eye heeft een klein LCD-scherm, stembesturing, beeldherkenning en ‘bone conduction’. Deze laatste technologie wordt gebruikt in sommige hoorapparaten om geluid via de schedel te versturen.

“We experimenteren met alle soorten technologie die gerelateerd kan worden aan onze zoekrobot”, vertelde Kuo aan persbureau Reuters.

Baidu was, net zoals Google, een laatkomer op vlak van mobiele apps en apparaten. Haar Android-achtige besturingssysteem Baidu Yi zag pas in 2011 het levenslicht. Met budgetvriendelijke smartphones wachtte de zoekgigant nog langer. Baidu veranderde in mei de naam van haar besturingssysteem Yi naar Cloud Smart Terminal Platform bij de lancering van de Changhong H5018 smartphone. In december lanceerde Lenovo de LePhone A586 met het OS van Baidu. Ook Dell heeft een smartphone dat onder hetzelfde besturingssysteem draait.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business