Nieuws

Glazen wolkenkrabber als gigantisch scherm voor Pong en Snake

Een professor uit Philadelphia stond te staren naar een wolkenkrabber van ruim 130 meter hoog. En toen kreeg ie een idee...

Frank Lee, professor aan de Drexel University in Philadelphia, heeft een ietwat speciaal lichtsysteem in elkaar geknutseld voor het Cira Centre, een prominente glazen wolkenkrabber van meer dan 130 meter hoog. Dankzij flink wat led-lichtjes met elk een eigen IP-adres is het mogelijk om de klassiekers Pong, Tetris en Snake op de gevel te spelen. 

De led-lampjes in de glazen gevel worden normaal gebruikt om logo’s van beurzen of baseball teams weer te geven. Lee kreeg echter het ingenieuze idee om de lampjes te gebruiken voor een interactief spel. De professor heeft al jaren een zwak voor games en is niet voor niets medeoprichter en co-directeur van het Game Design Program in Drexel.

Op een dag trok professor Lee naar de eigenaar van het 29-etages hoge gebouw om toestemming te vragen om zijn idee te verwezenlijken. Brandywine Realty Trust antwoordde affirmatief.

Als het van de professor afhangt, blijft het geen eenmalig initiatief. Hij wil jaarlijks het World’s Biggest Video Game Contest organiseren en mensen uitnodigen om met gigantische joysticks een klassieker op de gevel te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business