Nieuws

Populaire app stores zien inkomsten met 9% stijgen

Betaalde apps, in-app aankopen en abonnementen brengen flink wat op in de app stores van Apple, Google, Microsoft en BlackBerry. In het eerste kwartaal van 2013 haalden de vier populaire app stores een omzet van 2,2 miljard dollar.

Het aantal gedownloade apps voor smartphones blijft wereldwijd groeien. Het resultaat? Nog meer inkomsten voor de grote app stores van Apple, Google, Microsoft en BlackBerry.

Onderzoeksbureau Canalys heeft maandag haar App Interrogator studie voorgesteld. Hieruit blijkt dat de vier grote apps stores in het eerste kwartaal van 2013 met zo’n elf procent gegroeid zijn tot 13,4 miljard downloads. De inkomsten uit betaalde apps, in-app aankopen en abonnementen voor deze vier app-winkels groeide met negen procent tot 2,2 miljard dollar. Let wel, deze cijfers geven de opbrengsten weer vooraleer ontwikkelaars hun deel van de koek kregen.

Canalys ontdekte dat de grootste groei zichtbaar was in Zuid-Afrika, Brazilië en Indonesië. Deze landen zien de laatste tijd dan ook het aantal smartphone-gebruikers flink stijgen. De grootste inkomsten komen echter nog altijd uit Noord-Amerika en West-Europa. Zowel in de Verenigde Staten als in West-Europa groeiden de app-inkomsten met acht procent.

[related_article id=”158256″]

De Apple App Store blijft domineren en is goed voor zo’n 74% marktaandeel. “De Apple App Store en Google Play blijven de zwaargewichten maar we mogen BlackBerry World en de Windows Phone Store niet negeren”, zegt Tim Shepherd, analist bij Canalys. Hij vermeldde eveneens dat de kracht van de app stores in de toekomst verder zal bepalen wie de winnaars en verliezers zullen zijn in de smartphone- en tablet-industrie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business