Nieuws

Google Music is nu ook beschikbaar in België

Google heeft haar muziekwinkel Google Music in zeven nieuwe landen gelanceerd, waaronder ook in België. De dienst maakt het mogelijk om 20.000 aangekochte nummers op te slaan en te streamen.

De webgigant heeft aangekondigd dat Google Music vanaf nu ook beschikbaar is in België, Luxemburg, Oostenrijk, Ierland, Portugal, Australië en Nieuw-Zeeland.

Gebruikers kunnen met deze dienst tot 20.000 eerder aangekochte liedjes opslaan via Google Play om ze vervolgens te streamen via een Android-toestel of via de webbrowser. Er is zelfs een mogelijkheid om je muziekcollectie offline te beluisteren. Daarnaast is er ook een zogenoemde ‘Artist Hub’ waar lokale artiesten hun nummers rechtstreeks kunnen verkopen.

[related_article id=”158901″]

Google richtte haar gratis opslagdienst voor muziek op in 2011. Door een samenwerkingsverband met een handvol grote platenlabels konden gebruikers ook erg eenvoudig nieuwe muziek aanschaffen. Sinds oktober vorig jaar werkt de muziekwinkel van Google samen met alle grote platenlabels.

Naast de uitrol van Google Music in zeven extra landen, nam Google ook de vormgeving van de Google Play Store app onder handen. De nieuwe, strakke interface moet het eenvoudiger maken voor gebruikers om nieuwe nummers en artiesten te ontdekken.

Google Music was voorheen al beschikbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nederland zit er dus nog altijd niet bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business