Nieuws

Microsoft lapt aanhoudende wifiproblemen Surface-tablets

Microsoft gebruikt zijn maandelijkse patchronde om aanhoudende problemen met de wifiverbinding van zijn Surface-tablets te repareren. Het repareert daarnaast twee 'kritieke' lekken in Windows en IE.

Tijdens Patch Tuesday, het maandelijks terugkerende evement dat Microsoft aangrijpt om gevonden lekken en bugs te repareren, moest het flink aan de bak om een hardnekkige bug te repareren in Surface RT, zijn tablet voor consumenten met Windows RT.

Sommige eigenaren van het toestel klagen al maanden over de slecht werkende wifiantenne, die zorgde voor slechte bereikbaarheid en in sommige gevallen systeemcrashes. Sinds de lancering van de Surface RT in oktober vorig jaar heeft Microsoft 5 updates uitgebracht voor de tablet. Vier daarvan hadden te maken met het repareren wifiproblemen.

Wie een Surface RT heeft gekocht, hoeft er niet op te letten wanneer de firmwareupdates zullen arriveren op zijn toestel. Microsoft werkt de tablet standaard automatisch bij via Windows Update, tenzij gebruikers deze optie zelf uitschakelen.

[related_article id=”161452″]

Gevaarlijke lekken Windows en IE
Microsoft gebruikte Patch Tuesday ook om twee ‘kritieke’ veiligheidsupdates uit te brengen voor Windows en Internet Explorer. Eerstgenoemde repareert een lek in de Remote Desktop Client, die op alle versies van Windows (exclusief Windows 8) er voor kan zorgen dat een aanvaller via malware dezelfde toegangsrechten krijgt als de gebruiker.

Het tweede ‘kritieke’ lek geldt voor alle in omloop zijnde versies van Internet Explorer, inclusief IE10 voor Windows 8/RT, en kan zorgen voor malwarebesmetting als een gebruiker een geprepareerde website bezoekt.

Samen met de reparaties voor bovengenoemde lekken brengt Microsoft in april zeven patches uit voor Office, Sharepoint en Windows Server. Alle updates zijn beschikbaar via de gebruikelijke updatekanalen en Windows Update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business