Nieuws

Leonhard Euler gevierd met Google Doodle

Google viert de geboortedag van Leonhard Euler met een Google Doodle. De Zwitser wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste wiskundige van de 18e eeuw.

De zoekpagina van Google wordt vandaag gesierd met een wiskundige Doodle ter ere van de Zwitserse wis- en natuurkundige Leonhard Euler.

Euler werd geboren op 15 april 1707 in het Zwitserse Bazel, maar spendeerde het grootste deel van zijn leven in Rusland en Duitsland. Zijn vader, Paul Euler, was een vriend van Johann Bernoulli, die toen werd beschouwd als de belangrijkste wiskundige van Europa.

[related_article id=”158901″]

Leonhard Euler onderwees zichzelf al op jonge leeftijd in de wiskunde en ging regelmatig bij Bernoulli ten rade om vragen te stellen of meer uitleg te krijgen wanneer hij iets niet begreep. Bernoulli ontdekte al gauw het wiskundig talent van de jonge Euler.

In 1727 deed Euler voor het eerst mee aan de wiskundewedstrijd van de Parijse Academie. Hij eindigde op de tweede plaats, maar zou de jaarlijkse prijs uiteindelijk maar liefst twaalf keer op zijn naam mogen schrijven.

Euler groeide uit tot de belangrijkste wiskundige van de 18e eeuw en was bovendien een van de meest productieve, met een verzameld werk dat zo’n zeventig delen beslaat. Hij ontwikkelde veel nieuwe concepten en heeft een belangrijke rol gespeeld voor de moderne wiskundige notatie.

Onder meer het symbool π (Pi) en de namen voor de goniometrische functies sinus, cosinus en tangens werden door Leonhard Euler bedacht.

Leonhard Euler stierf op 18 september 1783. Vandaag, op zijn 306e verjaardag, heeft Google haar Doodle op de zoekpagina aan de wiskundige gewijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business