Nieuws

Vier van de vijf best betaalde managers VS werken bij Apple

Uit een ranglijst van de best betaalde Amerikaanse managers blijkt dat vier Apple-directeurs in de top 5 staan, dankzij genereuze aandelenpakketten om hen aan boord te houden.

Persbureau Bloomberg keek voor deze conclusie naar de meest recente cijfers van de S & P 500, een overzicht van de meest toonaangevende bedrijven op Amerikaans grondgebied. Uit het overzicht van Standard & Poor’s kwam voor het tweede jaar op rij naar voren dat Apple zijn topmensen rijkelijk beloont voor hun werk.

Opvallend aan de lijst is dat de top vijf grotendeels uit Apple-mensen bestaat, maar dat deze grootverdieners niet eens de absolute top van het bedrijf zijn. Volgens analisten is dit een manier om deze veteranen bij het bedrijf te houden, gezien de felle onderlinge concurrentie in de techwereld.


Bob Mansfield (85,5 miljoen dollar), Bruce Sewell (69 miljoen dollar), Jeffrey Williams (68,7 miljoen dollar) en Peter Oppenheimer (68,6 miljoen dollar) verdienen allen een riant basissalaris, maar krijgen daar bovenop een aandelenpakket dat hen in de buurt van het salaris van Oracle-directeur Larry Ellison brengt, de grootverdiener die volgens 9to5mac de ranglijst aanvoert met 96,2 miljoen dollar.

[related_article id=”158256″]

Tim Cook staat qua salaris ver onder de eerder genoemde Apple-directeurs (plaats 1.016), met een jaarsalaris van 4,17 miljoen dollar. Maar het grootste gedeelte van zijn ware salaris wordt uitgekeerd in aandelen die pas na tien jaar kunnen worden verzilverd, waardoor dit verborgen gedeelte niet wordt meegeteld bij het opstellen van de ranglijst. In 2011 verdiende Cook nog een slordige 357 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business