Nieuws

Samsung in Taiwan ondervraagd voor online aanvallen tegen HTC

De Taiwanese autoriteiten leggen Samsung op de rooster. Kwade tongen beweren dat de Zuid-Koreaanse tech-gigant studenten ingehuurd zou hebben om online artikels te schrijven en daarbij HTC zwart te maken en Samsung-producten aan te bevelen.

Samsung wordt in Taiwan – de thuisbasis van HTC – ondervraagd op verdenking van het inhuren van studenten om online artikels te publiceren die HTC in diskrediet brengen en Samsung-producten aanprijzen.

"Vorige week ontvingen we heel wat klachten", vertelt Sun Lih-chyun, woordvoerder van Taiwan"s Fair Trade Commission aan het persbureau AFP. “Daarom startten we het onderzoek.” Als Samsung daadwerkelijk schuldig zou zijn, kijkt de fabrikant op tegen een boete van zo"n 25 miljoen Taiwanese dollar (ca. 640.000 euro).

Volgens het rapport vertelt een medewerker bij Samsung Taiwan dat het bedrijf niet op de hoogte gebracht is van het onderzoek door de Fair Trade Commission.

De nieuwssite meldt echter wel dat Samsung Taiwan een status op haar Facebook-pagina publiceerde waarin ze betreurt dat er ongemak en verwarring heerst over een internetevent.  Daarnaast zou Samsung ook melden dat ook alle andere online marketing stopgezet is.

Onze Amerikaanse collega"s van ZDNet contacteerden HTC voor een reactie maar vingen bot.  HTC wil geen commentaar geven over rumoeren en speculaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business