Nieuws

Kwart meer Nokia Lumia’s verkocht in afgelopen kwartaal

Ondanks dat de verkoop van Nokia Lumia's met 25 procent is gestegen, ziet de Finse telefoonbouwer haar kwartaalcijfers opnieuw in het rood duiken.

Hoewel Microsoft enkele dagen geleden nog vol lof sprak over partner Nokia, liggen de meest recente kwartaalcijfers van die laatste toch lager dan verwacht.

Ondanks dat het toptoestel Nokia Lumia 920 nog steeds moeilijk te vinden is, werden er tijdens het afgelopen kwartaal zo’n 5,6 miljoen Lumia’s verscheept. Dat zijn er ruim een kwart meer ten opzichte van de 4,4 miljoen verkochte exemplaren in het laatste kwartaal van 2012.

[related_article id=”161563″]

De Finse fabrikant verwacht dat de verkoop van Lumia’s in het komende kwartaal nog eens met 27 procent stijgt.

In totaal heeft Nokia tijdens het voorbije kwartaal 6,1 miljoen ‘smart devices’ verkocht. Dat zijn dan zowel Lumia-smartphones als Asha’s.

Dat blijft een laag cijfer in vergelijking met Apple en Samsung, de twee grote spelers op de smartphonemarkt. Volgens Reuters zou Apple tijdens het afgelopen kwartaal 37 miljoen iPhones hebben verkocht en gingen er bij Samsung maar liefst 61 miljoen toestellen de deur uit.

Ten opzichte van een jaar geleden zag Nokia haar verkoop met een kwart dalen. Volgens CEO Stephen Elop is die daling in de eerste plaats te wijten aan de sterke concurrentie op de smartphonemarkt.

Hoewel Nokia tijdens het laatste kwartaal van 2012 – na zes opeenvolgende kwartalen met verlies – nog eens een kleine winst boekte, sloot de fabrikant het afgelopen kwartaal opnieuw af met een verlies van 150 miljoen euro. De omzet voor het voorbije kwartaal bedroeg 5,9 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business