Nieuws

Hang een (virtueel) bagagelabel aan je smartphone

Help een eerlijke vinder je smartphone terug te bezorgen door je contactgegevens op het ontgrendelscherm te plaatsen.

Niemand verliest graag zijn smartphone, maar wanneer het noodlot dan toch toeslaat, kan je maar beter voorbereid zijn. Er bestaan heel wat apps die je telefoon kunnen traceren via gps, maar soms volstaat het om gewoon je contactgegevens zichtbaar op je toestel te plaatsen.

Net zoals je een bagagelabel met contactgegevens aan je valies hangt, kan je ook je smartphone van zo’n (virtueel) label voorzien. Zo weet een eerlijke vinder meteen hoe hij je kan bereiken om je telefoon terug te bezorgen.

Sinds Android 3.0 (Honeycomb) zit die functie standaard in het besturingssysteem ingebakken. Je vindt de functie ‘Eigenaarsgegevens’ terug in je instellingen onder ‘Beveiliging’ of ‘Vergrendelscherm’, afhankelijk van welk toestel je gebruikt.

[related_article id=”161563″]

Geef je gegevens, of een andere boodschap, in in het tekstveld en controleer of de optie “Eigenaarsgegevens weergeven op vergrendeld scherm” is aangevinkt. Indien je een telefoonnummer toevoegt, denk er dan aan dat je een alternatief nummer vermeldt en niet dat van de telefoon waar je de boodschap op instelt.

Draait je telefoon nog een oudere versie van Android, dan zijn er ook apps die een gelijkaardige functie vervullen. Je kan bijvoorbeeld eens kijken naar de gratis applicatie Phone Found – Owner Info.

Op Windows Phone vervult de app Lost Phone Screen een gelijkaardige taak. Voor iOS bestaat er geen app, maar je kan natuurlijk altijd zelf een afbeelding met je contactgegevens als achtergrond van het ontgrendelscherm instellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business