Nieuws

Gebruik startscherm Windows Phone 8 op je Android

Launcher 8 voor Android pikt schaamteloos de interface van Windows Phone, zodat je je startscherm kunt bevolken met tegels die je razendsnel naar je favoriete apps brengen.

Hoewel het marktaandeel van Windows Phone in het niets valt bij Android, zijn veel gebruikers onverdeeld positief over de interface van Microsofts mobiele besturingssysteem.

De ‘livetegels’, zoals de ontwikkelaar uit Redmond ze noemt, geven Windows Phone-gebruikers een aantrekkelijke manier om naar hun meestgebruikte apps te gaan. En als je de gratis app Launcher 8 installeert, kun je de tegels voortaan ook op je Android-toestel gebruiken.

Launcher 8 is een van de meest indrukwekkende ‘custom launchers’ die we tot nu toe zagen, omdat de app de standaardinterface van Android geheel vervangt door de interface van Windows Phone 8. Je kunt dus je favoriete apps vastpinnen op het startscherm en het formaat van tegels groter of kleiner maken.

[related_article id=”161563″]

Daar houdt Launcher 8 niet bij op. Zo gebruik je voortaan het vergrendelingsscherm dat je ook tegenkomt op Windows Phone 8 en is het mogelijk om standaardtegels te koppelen aan je eigen favoriete apps. Als je bijvoorbeeld de Dolphin Browser het meeste gebruikte, kun je er via de optie Bind application voor zorgen dat deze app standaard start als je op de browsertegel drukt.

De instellingen van Launcher 8 zijn bijzonder uitgebreid, en laten je toe om je eigen themakleur en font te gebruiken. Je kunt je zelfgemaakte thema’s bovendien opslaan, zodat je kunt schakelen tussen een donker en een licht startmenu.

Net echt
Launcher 8 heeft heel wat trucs in huis, maar kan de oorspronkelijke interface van Windows Phone 8 niet helemaal evenaren. Zo werken de realtime updates van sommige ‘livetegels’ niet, zodat je de laatste updates van sociale netwerken bijvoorbeeld niet direct in beeld krijgt. Ook is het niet mogelijk om verschillende mailaccounts te combineren onder de tegel voor mails, zoals je dat wel kunt bij Microsofts mobiele besturingssysteem.


Toch is deze app bijzonder goed uitgevoerd en biedt een goed alternatief voor het wat chaotische startscherm van Android, met zijn widgets en appiconen.

Download Launcher 8 nu bij Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business