Nieuws

Notificaties Android tonen op je bureaublad

Kijk je om de 5 seconden op je Android-toestel om te kijken of je nog nieuwe berichten hebt? Geef die meldingen gewoon weer op je laptop of desktop, met het razend handige Desktop Notifications.

Je smartphone is een gebundelde weergave van je sociale leven, waarbij je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwtjes via notificaties op je startscherm of vergrendelingsscherm. Maar je hebt je smartphone niet altijd voor je liggen, waardoor veel mensen een tic hebben ontwikkeld die hen dwingt om de haverklap naar het kleine schermpje te turen.

Dat zorgt voor aardig wat afleiding, vooral als je aan het surfen bent op je laptop of desktopcomputer. Daarom vinden we Desktop Notifications zo handig: deze gratis Android-app neemt alle meldingen van je toestel en geeft ze in pop-ballonnetjes weer in je browser..

Deze app gebruikt daarvoor een gekoppelde Chrome-extensie, die elke notificatie oppikt en die naar de Google-browser pusht. Je hoeft zo eigenlijk alleen maar de extensie te installeren en een wachtwoord aan te maken voor beide kanten.

[related_article id=”158662″]

Het nadeel is dat je verplicht bent Chrome te gebruiken om deze app te kunnen inzetten. Het voordeel is dan weer dat je geen aparte software moet installeren om de meldingen te kunnen ontvangen.

Uit een korte test blijkt dat Desktop Notifications heel netjes zijn werk doet. Gmail-berichten komen correct met onderwerpregel in beeld en kalendervermeldingen zijn even compleet. Voor Outlook-berichten krijg je helaas alleen de melding hoeveel nieuwe berichten je hebt, maar we vermoeden dat dit te maken heeft met de problematische ondersteuning van ActiveSync. 

Een ander probleem met Desktop Notifications is dat meldingen een seconde of zeven in beeld blijven en daarna niet meer terugkomen. Aan de andere kant: als de notificaties maar terug blijven komen, ben je op een bepaald moment bijna verplicht om je smartphone er weer bij te pakken en een eind te maken aan de onderbrekingen.

Als we alle notificaties zeggen, dan bedoelen we ook alle notificaties, en dat kan voor sommigen wat op de zenuwen werken. Zo kreeg collega Cédric ineens een pop-up die hem meldde dat het gps-signaal tijdelijk was weggevallen. De reden? Hij had zijn Galaxy Note 2 even daarvoor in zijn broekzak gestoken, wat de oorzaak was van de melding.

Desktop Notifications is verbluffend in zijn eenvoud en kan echt een uitkomst zijn voor mensen die veel tijd achter hun laptop/desktop doorbrengen en tegelijk een oogje willen houden op hun smartphone. Omdat de app bovendien met een Chrome-extensie samenwerkt, maakt het niet uit of je Windows, Linux, Mac OS of ChromeOS gebruikt.

Je kunt Desktop Notifications gratis downloaden in Google Play. De Chrome-extensie vind je in de Chome App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business