Nieuws

Lanceert Twitter weldra tweestapsauthenticatie?

Volgens de geruchtenmolen plant het sociale netwerk dubbele authenticatie om zo het aantal gehackte accounts te verminderen.

Nadat de Twitter-accounts van onder andere het persbureau Associated Press (AP) en de CBS-duidingsprogramma ’60 Minutes’ en ’48 Hours’ gehackt wrden, is het duidelijk dat Twitter iets aan haar beveiligingssysteem moet doen.

Volgens Mat Honan, journalist bij Wired, is Twitter onlangs gestart met de ontwikkeling van tweestapsauthenthicatie. Honan schrijft dat het bedrijf nog bezig is met interne testen vooraleer ze het nieuwe systeem wil uitrollen. De journalist beweert dat de uitrol niet lang meer op zich zal laten wachten.

Het is geen grote verrassing aangezien Twitter in februari nog op zoek was naar een nieuwe software-ingenieur. Volgens de vacature moest de ingenieur een dubbel authenticatiesysteem ontwikkelen en aan een fraudedetectiesysteem werken. In de vacature stond ook dat het werk van de aangeworven ingenieur impact zou hebben op de veiligheid van honderden miljoenen Twitter-gebruikers.

[related_article id=”161920″]

Een dubbele authenticatie is geen waterdichte beveiliging maar het maakt het voor hackers in ieder geval een stuk moeilijker om toegang te krijgen tot diverse accounts. Tweestapsauthenticatie houdt in dat gebruikers naast een zelfgekozen wachtwoord ook een code nodig hebben die naar hun gsm of ander apparaat gestuurd wordt.

Zonder de juiste combinatie van het wachtwoord en de gegenereerde code krijg je geen toegang tot je account. Onder andere Microsoft, Google, Apple en Dropbox passen deze dubbele beveiliging ook toe.

Twitter werkte de laatste jaren al intensief aan haar beveiligingsmethodes maar hackers bleven eenvoudig wachtwoorden achterhalen. De hackers die gisteren het wachtwoord van AP ontfutselden, verzonden valse nieuwstweets. Zo stond er te lezen dat het Witte Huis gebombardeerd was en President Obama gekwetst was geraakt.

Onze collega’s van ZDNet.com contacteerden Twitter over de dubbele authenticatie maar de woordvoerder vertelde dat er op dit moment geen aankondigingen mogelijk zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business