Nieuws

Google Earth: droomvlucht over de aarde op Android-tablets

Google Earth is een oude bekende voor pc's en laptops, maar de virtuele aardbol komt pas echt tot zijn recht op de tablet, vooral als de maker van het besturingssysteem en de app Google heten.

Google is een van de meest ervaren ontwikkelaars van kaartapplicaties en sleutelt al jaren aan zijn 3D-kaartenbakken. In eerste instantie lag de nadruk op Google Earth, maar met de opkomst van mobiele toestellen verschoof het zwaartepunt naar kaartnavigatie via Google Maps en de 3D-laag Street View.


Een paar jaar geleden bracht de zoekmachine Google Earth al naar Android, maar dat was in een periode waarin de iPad oppermachtig was in de tabletwereld. Met de komst van Googles eigen Nexus-tablets en een heel leger van krachtigere concurrenten is de Android-tablet steeds meer gemeengoed geworden.

En hoewel de meeste mensen Google Earth wel eens hebben uitgeprobeerd op de pc, is een tablet nu juist het ideale toestel om de 3D-aardbol volledig tot zijn recht te laten komen. Niet alleen is de navigatie dankzij het touchscreen vele malen intuïtiever dan met een muis, maar door het grotere scherm is er meer ruimte voor pop-ups, reisfoto"s en extra kaartinformatie.

[related_article id=”158901″]

Omdat Google om de paar maanden weer foto’s of virtuele rondleidingen publiceert van populaire attracties of populaire reisbestemmingen, is Google Earth for Android een leuke metgezel voor een avondje op de bank.


Normaal gesproken raden we je de nieuwste interessante mobiele apps aan, maar in dit geval leek het me raadzaam om je opnieuw te wijzen op deze oudgediende. Google werkt nog steeds hard aan Earth en je gebruikt een tablet nu eenmaal anders dan een pc of smartphone.

Ontdek Google daarom opnieuw in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business