Nieuws

App Microsoft lokt Android-fans naar Windows Phone

Microsoft heeft een tool ontwikkeld om apps te vergelijken en wil op die manier Android-gebruikers overhalen om over te stappen naar Windows Phone 8.

Microsoft probeert Android-gebruikers te overtuigen om eens naar Windows Phone 8 te kijken. Volgens CITEworld heeft Microsoft een Android-app klaar die ‘Switch to Windows Phone’ heet. Deze tool reikt Android-gebruikers identieke (of vergelijkbare) Windows 8-apps aan om zo eenvoudig te kunnen switchen naar Windows Phone 8.

De app zou beschikbaar zijn op 25 april, maar wij kunnen ‘m voorlopig nog niet vinden in Google Play. Woordvoerders bij Microsoft houden hun lippen stijf op elkaar over de app.

[related_article id=”161452″]

De Switch to Windows Phone is zowel beschikbaar voor Android als voor Windows Phone. In eerste instantie maakt de app een inventaris van de gebruikte apps op het Android-toestel van de gebruiker. De app stuurt deze lijst naar je SkyDrive. Wanneer de overstapper vervolgens met zijn SkyDrive-account inlogt op een Windows Phone 8-apparaat, lijst Switch to Windows Phone identieke of vergelijkbare apps op. Microsoft wil met deze strategie de drempel om over te stappen naar Windows Phone 8 verlagen.

Microsoft probeerde niet-Windows Phone-gebruikers in het verleden al eens te overtuigen dat ze over de populairste apps beschikt. Het aantal apps voor Windows Phone is echter nog ontzettend beperkt in vergelijking met het aantal apps dat beschikbaar is voor iOS en Android. Eén van de opvallende afwezigen voor Windows Phone is bijvoorbeeld Instagram.

Voorts is er ook nog ander nieuws over Windows Phone. Nokia zou een select aantal journalisten en analisten uitgenodigd hebben voor een event op 14 mei in Londen. Uit de uitnodiging blijkt dat het event over ‘Nokia Lumia’ zal gaan. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat er nieuwe Lumia-telefoons aangekondigd worden. Catwalk en EOS bijvoorbeeld.

Androidmicrosoftnieuwsnokia lumiaswitch to windows phonewindows phone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN