Nieuws

Hou hackers uit je Facebook met tweestapsverificatie

Je Facebookprofiel bevat heel wat persoonlijke informatie. Met tweestapsverificatie plaats je een extra muur tussen hackers en je account.

Tweestapsverificatie duikt bij steeds meer online diensten op als extra ingebouwde veiligheid tegen hackers. Ook Facebook biedt zo’n dienst aan onder de naam ’Aanmeldgoedkeuringen’.

Facebook bevat heel wat persoonlijke informatie over jou. Het kan dan ook zware gevolgen hebben als iemand onrechtmatig toegang krijgt tot je account. Niet alleen de informatie op het sociale netwerk ligt dan voor het grabbelen, maar ook al de informatie op externe diensten waar je met je Facebook-account op geregistreerd bent.

Het is daarom een goed idee om Facebooks tweestapsverificatie te activeren. Naast een wachtwoord heb je dan ook een tijdelijke code nodig om in te loggen. Die code ontvang je op je telefoon via een authenticatie-app of sms.

We leggen uit hoe je Facebooks tweestapsverificatie op jouw profiel activeert.

Stap 1: Aanmeldgoedkeuringen activeren

Open Facebook op je computer en klik in de blauwe balk rechtsboven op het slotje om het menu met privacysnelkoppelingen te openen. Kies hier voor ‘Meer instellingen weergeven’ en klik vervolgens in het menu links op ‘Beveiliging’. Hier ga je naar ‘Aanmeldgoedkeuringen’ en vink je het vakje aan om de tweestapsverificatie te activeren.

Stap 2: Aanmeldgoedkeuringen instellen

Na het activeren van de tweestapsverificatie opent een popup-venster om deze dienst verder in te stellen.

Om het gebruik nog een beetje gebruiksvriendelijk te houden, zal Facebook je niet naar de extra code vragen wanneer je vanaf een vertrouwde browser inlogt. Eerst en vooral kan je dus al meteen de browser waarin je aan het werk bent aan je vertrouwde browsers toevoegen.

Vervolgens vraagt Facebook je om aan te geven welke telefoon je gebruikt, zodat het sociale netwerk weet op welke manier ze jou de tijdelijke codes kan bezorgen: via een app of via sms. Verander je van telefoon, dan kan je dit later nog altijd opnieuw aanpassen.

Stap 3: Aanmeldgoedkeuringen testen

Op dit moment zal je even je telefoon er bij moeten halen om te testen of je de tijdelijke codes goed ontvangt. Dat gebeurt of wel via sms, of wel via de Facebook-app. We tonen waar je precies moet gaan zoeken in de app.

Open de Facebook-app en druk op de menuknop linksboven. In de grijze menubalk die nu verschijnt, scroll je naar beneden tot je de ‘Codegenerator’ tegenkomt. Druk daarop en je zal een zescijferige code op je scherm zien verschijnen, die elke 30 seconden verandert. Geef die code in op de computer en bevestig.

Ten slotte moet je nog een telefoonnummer ingeven als alternatief om de tijdelijke code ook via sms te kunnen ontvangen, voor het geval je de codegenerator niet kan gebruiken. Eenmaal dat nummer is gevalideerd, is de tweestapsverificatie ingesteld.

Je zal nu telkens de extra code moeten ingeven wanneer je vanaf een onbekende browser probeert in te loggen. Die extra stap kan soms vervelend zijn, maar je bent tenminste zeker dat een hacker niet zomaar je account kan binnendringen als hij je wachtwoord heeft weten te ontfutselen.

Wil je de dienst toch weer uitzetten, dan ga je opnieuw in je beveiligingsinstellingen naar ‘Aanmeldgoedkeuringen’ en vink je het vakje weer uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business