Nieuws

Intel lonkt naar Google

Intel en Windows pc's... het was jarenlang een prima huwelijk. Het ziet er echter naar uit dat Intel nu naar Google lonkt.

Het is oud nieuws dat Microsoft en Intel niet langer de computermarkt domineren. In de jaren negentig vertelde Kazuhiko Nishi, een business parner van Bill Gates, nog dat ‘Microsoft het chassis was en Intel de motor’. Vandaag ziet het er echter helemaal anders uit.

Intel moet vandaag ook de motor van de niet-Windows-apparaten kunnen zijn. Het marktaandeel van Windows-apparaten zakt immers wereldwijd.

[related_article id=”161452″]

Intel lonkt nu naar Google. Anonieme bronnen bij Intel zeggen niet voor niets dat Android dé toekomst is. Eigenlijk gaf Intel dat vorige week zelf al toe aan CNET.

We zullen in de toekomst dan ook krachtige, budgetvriendelijke Android-notebooks en hybride toestellen met Intel-processors mogen verwachten.

Intel Communications Group stopt daarnaast ook veel werk en moeite in Android-telefoons. De Lenovo K900, Motorola RAZR I en Asus FonePad zijn slechts enkele voorbeelden. Intel zal bovendien ook actief blijven in ontwikkelingslanden.

Ook Android-tablets met Intel-processors onder de motorkap staan in de startblokken. In China gaan ze alvast als zoete broodjes over de toonbank.

Tenslotte is er ook nog Chromebook. Intel zit nu al in Chromebook Pixel, Acer C7 en HP Pavilion Chromebook. De vraag blijft echter hoe succesvol Intel kan zijn zonder Microsoft. De komende twaalf maanden zullen dat ongetwijfeld uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business