Nieuws

Windows 8 is amper goed voor 3,84% marktaandeel

Het goede nieuws is dat het marktaandeel van Windows 8 elke maand stijgt. Het slechte nieuws is dat de stijging keer op keer minimaal is.

Volgens de recentste cijfers van Net Applications steeg het marktaandeel van Windows 8 de afgelopen maand met minder dan één procent tot 3,84%.

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft heeft moeite om de markt te veroveren. In de loop van april daalde het marktaandeel van elke andere Windows-versie licht. Dat is geen grote verrassing als je weet dat het aantal verkochte pc’s op een historisch dieptepunt zit.

[related_article id=”161452″]

Windows 7 daalde slechts 0,01% en het aandeel van Windows Vista zakte met 0,24%. Het marktaandeel van Windows XP zakte het ergst: -0,42%. Microsoft had misschien wel gehoopt dat dit 12-jaar-oude besturingssysteem sneller gebruikers zou verliezen aangezien het de ondersteuning voor Windows XP in minder dan een jaar volledig stop zal zetten.

Terug naar Windows 8. Het marktaandeel van Windows 8 is de voorbije zes maanden wel telkens gestegen maar Windows 7 deed het tijdens het eerste half jaar na de lancering stukken beter.

Windows 8 had drie maanden na de lancering een marktaandeel van zo’n 2%. Windows 7 had al meer dan 2% aandeel bij haar lancering. In april 2010, zo’n zes maanden na de release, was Windows 7 goed voor zo’n 12% van de koek. Windows 8 moet het met een derde van dit aandeel doen.

Enkele verklaringen:

Windows 7 was de nieuwe Windows XP: Door de tekortkomingen van Windows Vista zagen heel wat gebruikers Windows 7 als Windows Vista 2.0. Heel veel mensen bleven trouw aan Windows XP en sloegen Windows Vista over.

Windows Blue wordt later dit jaar verwacht: Omdat Windows 8 voor sommige gebruikers ook gefaald heeft, werkt Microsoft volop aan Windows Blue. Dit besturingssysteem zou niet volledig nieuw zijn maar in principe eerder een Windows 8.1-versie zijn. Onze Amerikaanse collega’s bij ZDNet.com verwachten Windows Blue dit jaar nog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business