Nieuws

Hoe activeer je computerhulp op afstand voor Google Hangouts?

Google voegt een remote desktopfunctie toe aan zijn groepschat, waarmee je tijdens een gesprek andermans pc kunt overnemen. We leggen je uit hoe je het in werking stelt.

Dankzij de nieuwe functie kun je tijdens een videochat in Google+ een uitnodiging naar je gesprekspartner sturen om de controle van zijn computer over te nemen. Het gesprek wordt niet onderbroken zodra je de remote desktopfunctionaliteit hebt geactiveerd, zodat je via beeld en geluid aanvullende instructies kunt geven.


De nieuwe functie voor Google Hangouts werkt alleen in combinatie met de Chromebrowser en maakt volgens Google gebruik van de reeds ingebouwde functie Chrome Remote Desktop. Om hem te activeren, start je eerst een nieuwe Hangouts-sessie en nodigt de persoon uit die je wilt helpen.

Hoe begin je met helpen?
Zodra je elkaar kunt zien, ga je naar de zijbalk aan de linkerkant van het scherm en laat je je muis zweven boven de optie ‘More apps.’ Nu komt er een nieuw menu in beeld, waar je voor de optie ‘Add apps’ kiest. Als het goed is, kun je Remote Desktop nu als eerste uit de lijst kiezen.

[related_article id=”158901″]


Remote Desktop verschijnt nu in de zijbalk met beschikbare apps, waarna je een uitnodiging naar je gesprekspartner stuurt om de controle van zijn pc over te geven. Als hij/zij de uitnodiging accepteert, kun je nu aan de slag.


Tijdens een korte test merkten we al snel dat de nieuwe functie nog niet helemaal naar behoren werkt. Omdat mijn collega Dries met twee schermen werkt, kon ik in eerste instantie geen enkele actie ondernemen. Pas nadat hij was overgeschakeld naar één monitor, kon ik starten met de hulp op afstand.

Kinderziektes
In de tussentijd kregen we ook een spectaculaire foutmelding, waarbij het Hangoutsvenster in een soort van Droste-effect werd weergegeven.


Remote Desktop voor Google Hangouts doet hetzelfde als desktopprogramma’s als TeamViewer of Crossloop, maar je hebt geen aanvullende software nodig om het te gebruiken. Als je Chrome toch al gebruikt, kan het een simpele manier zijn om technisch minder vaardige familieleden of vrienden uit de brand te helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business