Nieuws

Volgende Xbox werkt toch zonder internetverbinding

Het lijkt er steeds meer op dat de volgende Xbox dan toch geen permanente internetverbinding nodig zal hebben, zo blijkt uit een interne mail van Microsoft.

Het lijkt er steeds meer op dat de volgende Xbox dan toch geen permanente internetverbinding nodig zal hebben, zo blijkt uit een interne mail van Microsoft.

Er doen al maanden geruchten de ronde dat Microsoft zijn nieuwe spelconsole zal uitrusten met beperkingen die onder meer de handel in tweedehandsspellen moet tegengaan. De spelcomputer zou voor dat doeleinde permanent moeten zijn verbonden met het internet, om zo online activatie en identificatie van de eigenaar te kunnen garanderen.

De site Ars Technica wist de hand te leggen op een intern rondgestuurde boodschap bij Microsoft, waaruit blijkt dat de nieuwe Xbox toch grotendeels zou werken zonder werkende internetverbinding.

[related_article id=”161452″]

“Durango is ontworpen om de toekomst van entertainment te leveren terwijl hij toch gebouwd is om tolerant te zijn voor het internet van vandaag”, kregen medewerkers te lezen die direct betrokken zijn bij de bouw van de nieuwe console.

“Er zijn een aantal scenario’s waarvan onze gebruikers verwachten dat die functioneren zonder internetverbinding, en die moeten ‘gewoon werken’ ongeacht de status van de verbinding. Daar horen bij, maar zijn niet beperkt tot: het afspelen van een Blu-rayschijf, het kijken van live televisie en, ja, het spelen van een singleplayergame”, aldus de auteur van de interne mail.

Het is niet duidelijk hoe ver deze offline ondersteuning reikt, maar de online koppeling van de nieuwe Xbox blijkt toch minder rigoureus dan gedacht. Op 21 mei zullen we definitief weten hoe de vork in de steel zit: dan presenteert Microsoft de volgende generatie van de populaire Xbox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business