Saul Bass: meester van de openingstitels gevierd met Google Doodle

Google viert vandaag de geboortedag van grafisch ontwerper Saul Bass, die vooral bekend is als de maker van openingstitels voor Hitchcock en Scorsese.

Google viert vandaag de geboortedag van Saul Bass met één van de meest uitgebreide Doodles die ooit al op de zoekpagina is verschenen. De geanimeerde Doodle is een ode aan Bass’s bekende ontwerpen voor openingstitels en posters van films.

Saul Bass werd geboren op 8 mei 1920 in de Bronx van New York. In de jaren ‘40 deed hij printwerk voor advertenties van Hollywoodfilms. Zijn doorbraak in de filmindustrie kwam er in 1954 toen hij in opdracht van Otto Preminger de aftiteling voor de film Carmen Jones ontwierp.

[related_article id=”158901″]

Het was het begin van een indrukwekkende carrière waarin hij de kans kreeg om samen te werken met grote regisseurs als Alfred Hitchcock, Billy Wilder, Stanley Kubrick en Martin Scorsese.

De stijl van zijn ontwerpen is erg typerend. Ze worden vaak gekenmerkt door het gebruik van lijnen die zichzelf in allerhande figuren herschikken. Dat zie je ook terugkomen in de Doodle die vandaag op Googles startpagina prijkt.

Saul Bass overleed op 25 april 1996. Hij zou dat jaar 76 zijn geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business