Nieuws

Google Maps krijgt nieuw uiterlijk

Vlak voor Google I/O lekken afbeeldingen uit van een nieuwe interface voor Google Maps, die komaf maakt met de zijbalk en de nadruk meer op de kaart zelf legt.

De site Google Operating System kwam op de proppen met twee afbeeldingen van de mogelijke nieuwe interface van de kaartendienst. Daaruit blijkt dat het nieuwe Google Maps zich ontdoet van de prominente zijbalk en meer kiest voor interactieve knoppen die lokale aandachtspunten beter in beeld brengen.





Als we de twee versies naast elkaar leggen (nieuwe versie eerst), zie je dat Street View direct aan de onderzijde wordt geïntegreerd, waarbij uitklapbare menu’s meer informatie geven over lokale restaurants of toeristische attracties.

Volgens Google Operating System is het daarnaast mogelijk om de zoekresultaten te beperken tot plekken die zijn aangeraden door leden van je Google+ netwerk. Deze aanpak, met pop-upmenu"s in de plaats van balken en knoppen, lijkt meer steek te houden op mobiele toestellen, waar Google Maps enorme populariteit geniet voor zowel Android als iOS van Apple.

[related_article id=”158901″]

Uiteraard is het nog verre van zeker of dit het definitieve nieuwe uiterlijk is van de nieuwe kaartendienst. We komen dat waarschijnlijk volgende week te weten tijdens Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar de zoekmachine zijn nieuwste producten presenteert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business