Wat te verwachten van Google I/O 2013?

Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars van de internetreus, gaat deze week van start. Wat kunnen we verwachten?

Woensdag 15 mei wordt in San Francisco het startschot gegeven voor Google I/O 2013, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars van de internetgigant uit Mountain View.

Google zal tijdens dit evenement ook een aantal nieuwe producten en updates voorstellen. We blikken vooruit naar wat we kunnen verwachten.

[related_article id=”158901″]

Er werd lange tijd gedacht dat Google dit jaar op I/O een nieuwe Androidversie zou voorstellen. Maar eind vorige maand kwam aan het licht dat Android 5.0 Key Lime Pie misschien toch nog iets te hoog gegrepen is. Vermoedelijk krijgen we dus een update van Jelly Bean naar versie 4.3 te zien.

Google gaat naar alle waarschijnlijkheid ook een nieuw gameplatform introduceren. Google Play Games is opgedoken in een gelekte build van Google Play Services en brengt een hele nieuwe spelervaring naar Android.

Verder mogen we ons ook aan een update van Google Now verwachten. Now is Googles antwoord op Siri en biedt “kaarten” met informatie, op het moment dat je die nodig hebt. De dienst zal waarschijnlijk met meer kaarten worden uitgebreid en ondersteuning krijgen voor spraakbesturing in meerdere talen.

Naast Android zet Google ook steeds meer in op Chrome OS, haar besturingssysteem voor laptops dat zich haast volledig in de cloud bevindt. Hoewel Google beide besturingssystemen voorlopig als aparte entiteiten blijft beschouwen, lijkt een diepere integratie tussen Android en Chrome OS niet uitgesloten.

Maar Google wordt ook verwacht om deze week meer nieuwe hardware te tonen, waaronder een nieuwe versie van de populaire Nexus 7-tablet in samenwerking met Asus en misschien ook een nieuwe Nexus-smartphone.

Er zullen ook zeker nog meer details over Google Glass worden bekendgemaakt. Sinds ontwikkelaars aan de slag kunnen met de Explorer-editie van die brilcomputer hebben we al heel wat bijgeleerd over het gadget, maar er blijven nog steeds een aantal vragen onbeantwoord.

Naast een brilcomputer behoort mogelijk ook een computerhorloge tot Googles plannen. Als de geruchten over een smartwatch waar zijn, lijkt Google I/O de ideale gelegenheid om het horloge te introduceren.

Het is een kleine greep uit al het nieuws dat we deze week vermoedelijk te horen zullen krijgen. Vanaf woensdag gaat de conferentie van start en kan je je ook op ZDNet aan een flinke dosis nieuws verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business