Nieuws

Google vernieuwt Maps radicaal

De nieuwe versie van Google Maps zet de kaart centraal als gebruikersinterface. Gedaan met gefriemel in boven- en zijbalken.

Google zegt dat het Google Maps voor het Web helemaal heropgebouwd tot een versie die de gebruiker moet onderdompelen in de ervaring. Er zijn ook meer sociale elementen en personalisatie toegevoegd.

De nieuwe versie heeft leentjebuur gespeeld bij Googles mobiele producten door het zoekvakje in de kaart te zetten. “Het is eenvoudig en krachtig. De kaart is de gebruikersinterface”, zegt Googles Bernhard Seefeld aan de deelnemers van de conferentie Google I/O waar deze dienst werd voorgesteld.

[related_article id=”158901″]

Als gebruikers op een locatie klikken, dan verschijnt de info op een informatiepaneeltje op de kaart. Die informatie kan navigatiegegevens bevatten met een vergelijking tussen auto-rijtijden en openbaar vervoer. Maps kan ook sociale resultaten weergeven door bijvoorbeeld restaurants te tonen die je vrienden hebben beoordeeld.


Beelden: James Martin/CNET

 

De Maps-interface heeft een 3D-weergave die volgens Google geen bijkomende software of browserplugins vereisen. Dat is een gelijkaardige ervaring als Google nu al aanbiedt met de Earth-app. Gebruikers kunnen zelfs zo ver uitzoomen tot ze de hele Aarde zien met een live weergave van de wolken.

Een nieuwe functie is de manier om Photosphere-beelden in Google Maps te plaatsen, iets dat Google zelf omschrijft als een Street View die door gebruikers wordt gemaakt. De beelden kunnen aan een locatie worden toegevoegd en zorgen zo voor een extra laag informatie die de gebruikers kunnen zien.

Google geeft deze week nog previews van de dienst. Je kan intekenen en donderdag wordend e uitnodigingen verstuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business