Nieuws

Google wil nieuwe YouTube-app voor Windows Phone blokkeren

Google onderzoekt of ze de nieuwe YouTube-app voor Windows Phone 8 kan blokkeren. De internetgigant is er niet mee opgezet dat de app advertenties blokkeert en downloaden mogelijk maakt.

Google dient een vordering tot staking in bij Microsoft in verband met de vernieuwde YouTube-app voor Windows Phone 8. Google beweert dat Microsoft haar Algemene Voorwaarden schendt.

The Verge meldde het nieuws gisteren als eerste en publiceerde een kopie van de brief op haar website. De applicatie zou advertenties blokkeren en toestaan om YouTube-fragmenten te downloaden.

[related_article id=”161452″]

Google vraagt Microsoft om de app onmiddellijk uit de Windows Phone Store te halen. Daarnaast eist Google om bestaande downloads uit te schakelen tegen 22 mei.

Microsoft heeft de nieuwe YouTube-app zelf ontwikkeld omdat Google naar eigen zeggen toegang tot de nodige metadata zou blokkeren. Onze Amerikaanse collaga’s bij ZDNet.com vroegen Microsoft of er iets gewijzigd was aan het beleid van Google of haar API. “We hebben deze nieuwe app ontwikkeld om onze gebruikers een geweldige YouTube-ervaring met ondersteuning voor Live Tiles en Kids Corner aan te bieden. Microsoft heeft echter geen aanvullende technische ondersteuning gekregen om deze YouTube-app te ontwikkelen”, klonk het.

Na de schriftelijke vordering tot staking nam de Amerikaanse journaliste Mary Jo Foley opnieuw contact met Google en Microsoft. “YouTube is één van de meest gedownloade apps op alle platformen. Helaas wilde Google niet met ons samenwerken bij de ontwikkeling van onze app. Sinds de update zijn de quoteringen en feedback ontzettend positief. We willen gerust advertenties in de applicatie stoppen, maar dan hebben we wel de juiste APIs nodig”, klinkt het bij Microsoft. Google wil geen commentaar geven.

Opvallend is dat de YouTube voor Xbox wel advertenties toont en het downloaden van fragmenten blokkeert. Deze app schendt de Algemene Voorwaarden van Google dus niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business