Nieuws

Vijf alternatieven voor Office 365

Het idee van een online kantoorpakket is aantrekkelijk, maar wat als je de hoge prijs van Office 365 niet wilt of kunt betalen? We geven je vijf capabele alternatieven.

De tijden dat OpenOffice.org het enige werkbare alternatief was voor Microsoft Office liggen ver achter ons.

Het aantal kantoorsuites dat kan wedijveren met Office 365, de welbekende kantoorsuite die tegenwoordig vooral in de cloud leeft, is aanzienlijk. En sommige van deze alternatieven bieden zelfs meer functionaliteit dan je bij Microsofts abonnementdienst kunt krijgen.

Google Apps is veruit de bekendste tegenstrever in dit overzicht, maar dat betekent niet dat de minder bekende alternatieven niet het proberen waard zijn. Laat ons eens bekijken welke oplossingen toekomst hebben voor jou en je bedrijf.

[related_article id=”158901″]


Zoho

Zoho is al snel uitgegroeid tot de voorkeur bij uitstek voor een toegankelijke online kantoorsuite. Niet alleen biedt het standaard kantoorapplicaties, maar het heeft functies en diensten in huis die je kunt toevoegen.

Een van onze favorieten is de Campaigns-tool, waarmee je campagnes kunt aanmaken rondom e-mail en sociale media, zodat je nieuwe diensten en producten kunt aanprijzen. Ben je de eigenaar van een klein bedrijf, dan kun je profiteren van de extra efficiënte en functionaliteit die Zoho te bieden heeft.

Je kunt beginnen met een gratis account (ideaal voor individuele gebruikers) en het aanbod uitbreiden zoals het jou uitkomt.


OX

OX is de veelbelovende nieuwkomer in dit lijstje. Hoewel het nog niet geheel op volle oorlogssterkte is, laat het nu al veelbelovende dingen zien.

OX biedt bestandsbeheer, e-mail, een adresboek, kalender, taakafhandeling en zelfs een sociaal portaal waar je eenvoudig je Facebook en Twitter kunt bijhouden binnen de OX Portal.

OX is meteen ook een van de weinige tools in zijn soort die volledig opensource is, wat veel tegenstanders van Google Docs gelukkig zou moeten maken.

Hoewel OX nog niet helemaal klaar is voor dagelijks gebruik raden we je aan om jezelf eens te registreren en het uit te proberen. Zodra het af is, zal OX in staat zijn om probleemloos samen te werken met zowel de standaardformaten van Office als LibreOffice.


Google Apps

Google Apps is uitgegroeid tot de standaard van online kantoorpakketten, met miljoenen gebruikers, massa’s bruikbare functies en een doodsimpele gebruikersinterface. Het is moeilijk om je een breuk te vallen aan deze grootmoder van alle cloudgebaseerde oplossingen.

Tekstverwerking, spreadsheets, presentaties, formuleren, tekeningen, taakverwerkingen en zelfs diagramontwerp behoren tot de mogelijkheden. Voor de individuele gebruiker is Google Drive al geschikt, maar zakelijke gebruikers kiezen beter voor Google Apps for Business.
Zo’n vijf miljoen bedrijven zijn al overgestapt naar dit belangrijke Office-alternatief. Wordt jouw onderneming de volgende?


Think Free Office

Think Free Office is de enige Javagebaseerde oplossing in dit overzicht. Het grootste nadeel van deze vaststelling is uiteraard dat je het gewraakte Java zult moeten installeren. Het grootste voordeel is dat veel gebruikers het gevoel zullen hebben dat ze een meer traditionele kantoorsuite gebruiken.

Toch is Think Free Office geheel in de browser geplaatst en biedt je de mogelijkheid voor de standaardtaken (tekst, spreadsheet, presentatie en HTML-notities), waarvoor je de Java Runtime Environment (JRE) nodig zult hebben.

Deze suite heeft ook de Think Free Power Tool in huis, waarmee je dit pakket automatisch kunt laten synchroniseren met je pc. Bovendien heb je toegang tot een Mobile Site, zodat dit pakket fijn samenspeelt met je mobiele toestel.


Live Documents

Live Documents wordt aangedreven door Adobe Flash en biedt een interessante kijk op het online kantoor. In de plaats van het standaardmenu met applicaties in tabbladen, presenteert Live Documents zichzelf als desktopvervanger.

Naast de standaardmiddelen (tekstverwerking, spreadshets, presentaties) kun je ook Google Docs importeren, heb je de beschikking over een dockmenu en kun je geavanceerde formaatconversie toepassen. Het mooie is dat geïmporteerde documenten hun oorspronkelijke opmaak niet verliezen.

Je kunt ook documenten delen met anderen, voettekst toevoegen en nog veel meer.

alternatiefcloudgooglegoogle appsgoogle apps for businessgratiskantoorlive documentsnieuwsofficeoffice 365onlineopensourceoxsoftwarespreadsheettekstverwerkingthink free officezoho

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen