Nieuws

3D-legenda Nokia LiveSight nu beschikbaar in kaartendienst Windows Phone 8

Nokia brengt de 'augmented reality' van zijn City Lens-app naar de populaire kaartendienst Here, zodat je al turend door de camera van Windows Phone 8-toestellen ziet waar je een hapje kunt eten.

Via een nieuwe update, die vanaf woensdag beschikbaar is voor smartphones met Windows Phone 8, krijgt kaartendienst Nokia Here toegang tot een 3D-kaartlaag die opduikt in de camera van je toestel. Dat maakte de fabrikant bekend op CTIA 2013, een vakbeurs voor mobiele technologie.

LiveSight werkt als volgt: Als je een adres opzoekt via Here krijg je de mogelijkheid om op het symbool van een oog te drukken. Vervolgens wordt je camera geopend, waarin je symbooltjes kunt zien van cafe’s, restaurants en winkels die zich in je blikveld vinden.

Richt je je toestel dus een andere kant op, dan krijg je ook andere aanbevelingen te zien. Dit moet helpen om je plaats van bestemming makkelijker te vinden zonder het stipje op de reguliere kaart te moeten volgen.

Wanneer je doorklikt op de interactieve symbolen van LiveSight, krijg je openingsuren, het exacte adres, contactgegevens en klantwaarderingen te zien.

Deze ‘augmented reality’-technologie is al langer beschikbaar voor Windows Phone-gebruikers via Nokia’s City Lens-app, maar nu duikt de onderliggende technologie (LiveSight) ook op in zijn kaartendienst.  

De Finse fabrikant heeft er een flinke tijd over gedaan om LiveSight uit te brengen voor zijn Here-kaartendienst. Al in februari kondigde het tijdens Mobile World Congress aan dat de technologie zijn opwachting zou maken in  toestellen met Windows Phone 8, maar het duurde bijna 3 maanden voor het ook zover was.

Als je LiveSight wilt gebruiken, download dan de beschikbare update voor Nokia Here in de Windows Store. Het kan zijn, zoals bij ons testtoestel, dat je geen automatische update ziet. Download dan eenvoudigweg de Nokia Here-app en LiveSight zou aanwezig moeten zijn. Vergeet niet dat LiveSight alleen werkt op toestellen met ingebouwd kompas, waardoor de zojuist uitgekomen Lumia 520 buiten de boot valt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business