Nieuws

Twitter krikt beveiliging op met tweestapsverificatie

Na een hele reeks gehackte accounts van onder andere Het Witte Huis, BBC, AP en The Financial Times lanceert Twitter eindelijk tweestapsverificatie. De functie werkt alleen nog niet voor Belgische en Nederlandse gebruikers.

Twitter wil het aantal gehackte accounts sterk terugschroeven door het invoeren van tweestapsverificatie. Onder andere Google, Facebook, Apple en Dropbox gebruiken deze dubbele authenticatie al een tijdje.

Hackers konden de afgelopen weken heel wat belangrijke Twitter-accounts kraken. Onder andere de accounts van de BBC, Het Witte Huis, persbureau Associated Press (AP) en de CBS-duidingsprogramma’s ’60 Minutes’ en ’48 Hours’ werden gehackt. Daarnaast kregen ook 250.000 andere Twitteraars het voorbije jaar met hackers te maken.

Twitter-gebruikers kunnen de dubbele verificatie inschakelen via Instellingen – Accountbeveiliging. Om de functionaliteit te gebruiken moet je wel eerst een telefoonnummer aan je Twitter-account koppelen. Let wel, tot nog toe is de functie nog niet beschikbaar in België en Nederland. Wanneer je de functie wilt inschakelen, krijg je een melding dat Twitter volop aan een samenwerking met lokale providers werkt en je op de hoogte zal brengen zodra de tweestapsverificatie geactiveerd kan worden.

Jim O’Leary van het beveiligingsteam van Twitter legt in een blogpost uit dat je zelfs in combinatie met een dubbel controlesysteem ook nog een sterk wachtwoord nodig hebt. Een dubbele authenticatie is namelijk niet 100% waterdicht maar het maakt het voor hackers in ieder geval een stuk moelijker om toegang te krijgen tot je account.

Twitter licht haar nieuw beveiligingssysteem duidelijk uit in onderstaand filmpje: 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business