Nieuws

Amazon Appstore beschikbaar in België en Nederland

De Amazon Appstore is sinds deze week ook bij ons beschikbaar en is vooral interessant door de nieuwe gratis app die dagelijks wordt aangeboden.

De Amazon Appstore is sinds deze week beschikbaar voor Androidgebruikers in België en Nederland. De alternatieve appwinkel is vooral interessant door zijn dagelijkse gratis app.

Het principe van de Appstore is hetzelfde als de Play Store, maar er staan (soms) andere applicaties in en deze worden op een andere manier gepresenteerd.

[related_article id=”161563″]

Daarnaast wordt er in de Amazon Appstore per dag één betaalde applicatie gratis aangeboden. Een mooie manier om gebruikers naar deze alternatieve appstore te trekken. Uiteraard is er ook een mobiele applicatie van de appwinkel beschikbaar.

Voor gebruikers lijkt concurrentie op het gebied van applicatiewinkels een goed idee: wanneer de appwinkels elkaar beconcurreren, kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat de diensten beter worden en dat er meer (betalings)mogelijkheden komen.

Aan de andere kant zorgt een extra applicatiewinkel ook voor onduidelijkheden: is een applicatie nu exclusief verkrijgbaar in de ene winkel? Moet je nu elke keer de prijzen in de twee winkels met elkaar gaan vergelijken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn? Ook is het in verband met updates voor apps en games niet altijd duidelijk waar je nu zult moeten zijn.

Om de Amazon Appstore te gebruiken heb je wel een Amazon-account nodig. Als je al eens bij de internetwinkel hebt besteld, beschik je normaal gezien reeds over zo"n account. Anders kan je je eenvoudig registreren op de website van Amazon.

De meeste apps (ook gratis apps met in-app aankopen) vereisen wel dat je je creditcardgegevens aan je account vasthangt, vooraleer je ze kan downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business