Nieuws

3D-fotocollages Photosynth onderweg naar Skydrive.com

Photosynth, de technologie die foto's aan elkaar stikt tot 3D-panoramafoto's, komt wellicht naar Skydrive.com, het online portaal van de vaste cloudopslagdienst in Windows 8.

Dat beweert althans LiveSide.net, een site die zich specialiseert in berichtgeving rondom Microsoft. Photosynth is één van de meest veelbelovende projecten uit de keuken van Redmond, die je gelegenheid geeft om op eigen houtje 3D-panorama’s te maken met je smartphonecamera.

Maar wie deze panoramafoto’s nu wil bekijken, is verplicht om naar de website Photosynth.net te gaan of het programma Image Composite Editor naar de desktop te halen. Microsoft heeft ook verschillende apps in het leven geroepen (iOS/Windows Phone 8) en integreerde Photosynth vorig jaar al in zijn kaartendienst Bing Live Maps.

LiveSide zegt nu, op basis van bronnen binnen Microsoft, dat Photosynth in de nabije toekomst zijn opwachting zal maken binnenin SkyDrive, een cloudopslagdienst van Microsoft die centraal staat in Windows 8/RT. Het zou mogelijk moeten worden om de collages te uploaden naar de website van SkyDrive, om ze daar op groot scherm te kunnen bekijken.

[related_article id=”161452″]

Verborgen hint
De site Neowin.net wist al eerder verborgen functies bloot te leggen in de camera-app van Windows 8.1, de eerstvolgende grote update van Windows 8. Dat zou er op kunnen wijzen dat Photosynth al binnen een paar maanden een vast onderdeel gaat uitmaken van Microsofts besturingssysteem.

En wellicht is dat al het geval bij de bètaversie van Windows 8.1, die voor eind volgende maand op het programma staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business