Nieuws

Eric Schmidt: “Weet wat je online deelt”

Google-voorzitter Eric Schmidt waarschuwt tieners op een festival in het Verenigd Koninkrijk. "Alles wat je nu online gooit, blijft je hele leven op het internet beschikbaar."

Kinderen uit het internettijdperk kunnen een volledig verslag van hun leven opvragen. Zij zijn de allereerste die elke vriendschap, daad of uitspraak online kunnen opsporen. Eric Schmidt vreest echter dat zij ook de eerste zullen waarvan we hun fouten nooit zullen vergeten.

In The Telegraph staat dat Schmidt zaterdag op het Hay Festival in het Verenigd Koninkrijk heel wat opmerkingen maakte over ons online leven. “Er zijn situaties in ons leven waarvan je liever hebt dat ze niet bestaan”, vertelde Schmidt. “Feiten die je als tiener hebt gepleegd, blijven dankzij het internet bestaan. Ook wanneer je volwassen bent en bijvoorbeeld gaat solliciteren.” Schmidt is ervan overtuigd dat de online wereld soms te ver gaat.

[related_article id=”158901″]

Foto’s, filmpjes of uitspraken die online staan, kunnen je jaren later nog leed bezorgen. Je mag je baas voor je vrienden best omschrijven als een ‘zot met de managementskills van een dove hyena’. Maar als je dat online doet, kun je op staande voet ontslagen worden.

Schmidt wijst er in zijn speech op dat we veel te veel informatie online delen. Het grootste probleem is echter dat tieners later problemen kunnen krijgen door fouten die ze nu in hun puberteit maken. Enige vorm van online opvoeding lijkt ons dan ook broodnodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business