Nieuws

Microsoft brengt XXL-versie Surface Pro uit in Japan

Microsoft start met de verkoop van een 256 GB-variant van zijn Surface Pro, de zakelijke tablet die sinds donderdag te koop is in de Benelux. Maar het is onduidelijk of deze versie ook naar Europa komt.

Volgens LiveSide.net heeft Microsoft besloten om de kleinste uitvoering van de Surface Pro (64 GB opslag) niet in Japan te verkopen en biedt in plaats daarvan de uitvoeringen van 128 GB en 256 GB aan.

Japanse kopers krijgen nog andere extra’s tot hun beschikking, omdat Microsoft de lokale versies zal uitrusten met een meegeleverde versie van Office Home and Business. Het biedt daarnaast afwijkende beschermhoezen aan, de accessoires die dubbelen als toetsenbord.

Een veelgehoorde klacht over Microsofts Surface-tablets (en andere tablets met Windows 8/RT) is de grote hoeveelheid opslagruimte die het nieuwe besturingssysteem in beslag neemt. Daardoor hebben kopers van de goedkoopste Surface slechts 29 GB tot hun beschikking om bestanden naar weg te schrijven.

[related_article id=”161452″]

Het leidde in de Verenigde Staten zelfs tot een rechtszaak, nadat een boze klant Microsoft beschuldigde van misleidende reclame.

Het is nog niet duidelijk of de ruimere Surface Pro ook beschikbaar zal komen op andere markten.  Microsoft gebruikt de vooruitstrevende Japanse markt waarschijnlijk om te testen hoe groot de vraag is naar de extra versie. Een woordvoerder zei desgevraagd: "We zijn opgetogen over de enorme respons voor de aankomende beschikbaarheid van de Surface Pro in Japan. Met betrekking tot toekomstige markten en andere details, hebben we op dit moment niets te melden."

Lees vooral ook onze recensie van de Microsoft Surface Pro, om te oordelen of het zinvol er één in huis te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business