Nieuws

Microsoft leert Lync en Skype met elkaar praten

Microsoft is gestart met de beloofde integratie tussen Lync en Skype, al moet er nog veel werk gebeuren voor de twee zonder beperkingen met elkaar kunnen praten.

Het bedrijf uit Redmond maakte donderdag bekend dat zijn twee communicatieplatforms per direct beter met elkaar kunnen samenwerken.

Zo kunnen Skype en Lync voortaan contacten met elkaar uitwisselen en is het dan ook mogelijk om de online status van beide groepen te zien. Het wordt daarnaast mogelijk om een chat of VoIP-gesprek tussen de diensten te starten.

[related_article id=”161452″]

Maar wie verwacht dat videogesprekken tussen Lync en Skype snel zullen volgen, moet worden teleuergesteld. Microsoft verwacht dat deze functie pas in de zomer van 2014 zal arriveren.

Voorwaarden
Om de betere integratie te verwezenlijken, moeten systeembeheerders eerst de connectiviteit tussen Lync en Skype inschakelen op de Lynx-server of via het controlepaneel van Lync Online/Office 365.

Lync-gebruikers kunnen dan vervolgens contact maken met Skype via Lync 2010 of 2013. Skype-gebruikers, op hun beurt, kunnen contact leggen met Lync als ze de nieuwste versie van het VoIP-programma hebben geïnstalleerd.

Op dit moment kunnen alleen de Windows- en Mac-versie van Skype met Lync praten. Volgens Microsoft zullen de Linux-versie en de mobiele apps ‘spoedig’ volgen.

Een extra voorwaarde voor de verbinding is dat Skype-gebruikers hun Microsoft-account gebruiken om in te loggen.

Onder een paraplu
Tijdens de testfase van Microsoft Lync 2013 vorig jaar stond openstelling naar het Skype-platform, wat ook wel bekend staat als federatie, op het programma. Bij de officiële lancering van Microsofts zakelijke chatcliënt bleek die functie echter alsnog te ontbreken.

De verschillen tussen Lync, Microsofts zakelijke communicatieoplossing, en Skype, dat is bedoeld voor consumenten, zullen in de toekomst alleen maar kleiner worden. Aan het eind van 2012 besloot Microsoft om de bureau’s van het Lync-team naar het kantoor van Skype te verhuizen en kwam het hoofd van Lync onder leiding te staan van Tony Bates, de directeur van Skype.

chatcommunicatieconsumentfederatielyncmicrosoftnieuwsplatformsamenwerkingskypevideovoipzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals