Nieuws

Microsoft haalt Outlook nog dit jaar naar Windows RT

Microsoft gaat Outlook toevoegen aan Office 2013 voor Windows RT. De toevoeging maakt deel uit van de Blue-update later dit jaar.

Bij de lancering van Windows RT eind vorig jaar was één van de paradepaardjes dat het besturingssysteem ook Microsoft Office bevat.

Toch was dat niet helemaal waar. Met name Outlook – een belangrijk onderdeel voor zakelijke gebruikers – ontbrak in het pakket. Daar komt binnenkort verandering in.

[related_article id=”161563″]

Microsoft heeft op Computex 2013 aangekondigd dat het Outlook 2013 RT dit jaar aan Windows RT zal toevoegen in de grote update naar Windows 8.1 later dit jaar. Outlook zal ook al aanwezig zijn in de preview die eind deze maand verschijnt.

Wie al een Windows RT-toestel heeft gekocht, zal de update gratis krijgen.

Aantrekkelijker voor zakelijk gebruik?

Ondanks de teleurstellende verkoopcijfers van de Surface RT en andere toestellen die de lichte ARM-versie van Windows 8 draaien, lijkt Microsoft toch voet bij stuk te houden. De toevoeging van Office zou alvast enkele zakelijke gebruikers er van moeten overtuigen dat Windows RT toch recht van bestaan heeft.

Maar Office 2013 RT heeft toch nog steeds enkele pijnpunten. Een aantal functionaliteiten die we terugvinden in de volledige versie van Office 2013 voor Windows 8 (x86/x64), ontbreken in de versie voor Windows RT. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aangepaste macro code of het insluiten van audio en video in OneNote.

Bovendien is Office de enige desktopsoftware die officieel omgezet is om te werken met Windows RT. Externe ontwikkelaars hebben die mogelijkheid niet voor hun software.

En dan is er nog de licentieproblematiek. Office 2013 RT is de versie voor studenten en thuisgebruik en die mag niet zomaar voor commercieel gebruik worden ingezet binnen een bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business