Nieuws

Werkt Facebook aan een alternatief voor Google Reader?

De laatste dagen van Google Reader zijn geteld. Op 1 juli gaat de stekker er definitief uit. Het ziet er naar uit dat Facebook een graantje wil meepikken en zelf aan een RSS-reader werkt.

Op maandag 1 juli zet Google een punt achter Google Reader. Er zijn flink wat alternatieve RSS-diensten (Feedly, Reeder, Flipboard, Pulse…) en daar komt er weldra misschien nog eentje bij. Volgens TechCrunch werkt Facebook namelijk ook aan een RSS-reader.

De Amerikaanse technologiesite ontdekte enkele aanwijzingen in de API van Facebook Graph. Ze contacteerden prompt een Facebook-woordvoerder maar die wilde geen commentaar kwijt.

[related_article id=”158901″]

Volgens TechCrunch is Facebook voortdurend op zoek naar manieren om gebruikers langer op haar site te houden en met een RSS-reader zou dat aardig kunnen lukken. Bovendien is Facebook er niet vies van om de held uit te hangen voor alle Google Reader-gebruikers die nu plots op zoek moeten naar een alternatief.

RSS is echter niet nieuw voor Facebook. In een oudere versie van het sociale netwerk was er al een ‘Subscribe via RSS’-knop aanwezig. Deze werd vorig jaar echter vervangen door een ‘Volg’-knop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business