Nieuws

Nieuwe technologiebaas Telenet komt van grootaandeelhouder

Vanaf 1 juli zal Micha Berger als Chief Technology Officer aan de slag gaan bij Telenet. Hij komt van Liberty Global, de meerderheidsaandeelhouder van Telenet.

Jan Vorstermans kondigde een maand geleden zijn vertrek aan. Micha Berger zal hem vanaf 1 juli opvolgen als Chief Technology Officer (CTO) en de activiteiten van het Engineering Department en de Service Assurance groep leiden. Berger zal rechtstreeks rapporteren aan de Australische Telenet-topman John Porter.

Micha Berger werkt sinds 2006 voor Liberty Global, de Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet. Hij ging er eerst aan de slag als manager van het Engineering Department bij UPC Nederland. Sinds 2010 is hij Vice President bij Liberty Global.

[related_article id=”158455″]

“Met de komst van Micha Berger als onze CTO en de al eerder gecommuniceerde aanstelling van Veenod Kurup als onze CIO, halen we meer dan 25 jaar kabelexpertise in huis bij Telenet. Ik kijk er naar uit om met Micha en Veenod samen te werken om het Telenet succes te blijven verzekeren”, reageerde John Porter, CEO van Telenet.

Door deze aanstelling komt er opnieuw iemand van Liberty Global op een plaats waar tot voor kort een trouwe aanhanger van ex-topman Duco Sickinghe zat. De Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet probeerde begin dit jaar Telenet volledig over te nemen maar dat mislukte. De invloed van de Amerikanen groeit nu met de komst van Berger opnieuw een beetje.

Micha Berger is 42 jaar en heeft de dubbele Israëlisch-Amerikaanse nationaliteit. Hij woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business