Nieuws

Microsoft biedt ERP-tools aan in Windows Azure

De ERP-tools Microsoft Dynamics NAV 2013 en Dynamics GP 2013 zijn nu beschikbaar via gecertificeerde partners en worden gehost op Windows Azure.

Na flink wat vertraging stelt Microsoft nu twee van haar vier ERP-producten (Enterprise Resource Planning-programma’s) beschikbaar. De tools worden gehost op haar eigen Windows Azure cloud.

Dynamics NAV 2013 en Dynamics GP 2013 zijn sinds gisteren beschikbaar. Microsoft verkoop de tools niet zelf maar maakt gebruik van gecertificeerde partners.

[related_article id=”161452″]

Zowel Dynamics NAV 2013 als Dynamics GP 2013 zijn gehost op virtuele machines op Windows Azure. Eindgebruikers kunnen de cloudapplicaties raadplegen via hun computer (op kantoor of onderweg) maar ook via mobiele apparaten.

“In de afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met een eerste groep klanten en partners. Die testfase is nu voorbij en we hebben flink wat extra handleidingen en tools ontwikkeld”. Dat staat in een blog va Microsoft Dynamics Community.

Enkele woordvoerders van Microsoft zeiden in december vorig jaar nog dat hun eerste ERP-tools op Windows Azure pas voor midden 2013 klaar zouden zijn. Oorspronkelijk was de lancering gepland voor vorig jaar maar omdat er nog nood was aan verbetering, werd de release toen uitgesteld.

Andere ERP-tools zoals Dynamics AX en Dynamics SL zullen in de toekomst beschikbaar zijn via Windows Azure. Een officiële lanceringsdatum wordt niet meegedeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business