Nieuws

MacBook Air vaker over de toonbank dan alle Ultrabooks samen

De MacBook Air van Apple is in de Verenigde Staten populairder dan alle Ultrabooks met Windows samen. Met de komst van het nieuwe model van de MacBook Air zal de populariteit wellicht blijven stijgen.

Apple domineert in de Verenigde Staten. Dat bewijzen de verkoopcijfers die onderzoeksbureau NPD heeft gemeten. Uit de studie blijkt dat de MacBook Air, de goedkoopste reeks notebooks van Apple, beter verkoopt dan alle Ultrabooks van verschillende fabrikanten samen.

Apple lanceerde de MacBook Air zo’n vijf jaar geleden. De dunne maar krachtige notebook kreeg deze maand een update. Het nieuwste model is voorzien van een snelle Hasswell-processor en krachtige batterij. De MacBook Air 2013 zou het een volledige werkdag kunnen uitzingen met slechts één laadbeurt.

[related_article id=”158256″]

Omdat de MacBook Air zo’n succes was volgden er na de lancering van de MacBook Air in 2008 al snel Windows-varianten onder de naam Ultrabook. Intel heeft flink wat voorwaarden opgelegd om de term Ultrabook te mogen gebruiken. Toch blijkt ie niet erg succesvol in de Verenigde Staten. In de eerste vier maanden van dit jaar konden alle producenten van Ultrabooks niet meer exemplaren verkopen dan Apple in zijn eentje met de MacBook Air doet.

Over de verkoopcijfers van ons land zijn er helaas geen gegevens bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business