Nieuws

Samsung lanceert Ativ Book 9 Plus met Intel Haswell aan boord

Samsung lanceert de nieuwe ultrabook Ativ Book 9 Plus met een Intel Haswell-processor. De goedkopere Ativ Book 9 Lite beschikt over een processor van AMD.

Samsung heeft donderdag tijdens een persevenement in Londen een hele rits nieuwe producten gelanceerd, waaronder ook een nieuwe ultrabook.

De Ativ Book 9 Plus is erg compact, weegt 1,39 kilogram en beschikt over hetzelfde 13,3 inch scherm als de Ativ Q, met een ultrahoge resolutie van 3.200 bij 1.800 pixels (275 ppi). Opmerkelijk aan het scherm is dat je het volledig kan neerklappen, zodat het plat op tafel ligt.

De ultrabook draait op een nieuwe Haswell-processor van Intel, met kloksnelheid 1,6 Ghz, en heeft tot 8GB RAM-geheugen aan boord. De ingebakken SSD biedt tot 256GB opslagruimte en de 55Wh batterij zou het volgens Samsung tot 12 uur moeten uithouden, vergelijkbaar met de nieuwe MacBook Air.

Voor de rest verschilt de nieuwe Ativ Book 9 Plus niet veel van het model dat Samsung vorig jaar uitbracht. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde gebleven en er zijn aansluitingen voor usb, micro HDMI en VGA (met adapter). Netwerkverbinding verloopt via wifi of – mits een adapter – via ethernet.

De Ativ Book 9 Plus is beschikbaar vanaf begin augustus aan een prijskaartje van 1.499 euro.

Light-versie

Naast de Ativ Book 9 Plus heeft Samsung ook een lichtere versie aangekondigd die draait op een quadcore chip van AMD, geklokt op 1,4 GHz. De Ativ Book 9 Lite beschikt verder over 4GB RAM-geheugen en een SSD van 128GB. De batterij zou het tot acht uur moeten uithouden.

De Ativ Book 9 Lite ligt vanaf half juli in de winkel. Naast een versie met aanraakscherm, komt er ook een variant zonder aanraakscherm. De toestellen kosten respectievelijk 799 en 699 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business