Nieuws

Test de snelheid van je Wifi met app Windows Phone 8

Microsoft brengt een simpele gratis app uit die je helpt om de snelheden te testen van een Wifi-netwerk, in een mooi uitgevoerde interface voor Windows Phone 8.

Network Speed Test is een app in de categorie die we het liefste zien: simpel in uitvoering en goed in zijn werk.
Na installatie verbind je een Windows Phone 8-toestel met het netwerk dat je wilt testen, waarna je zowel upload- als downloadsnelheid kunt meten en opslaan in een historisch overzicht.

Uiteraard komt dat van pas voor je thuisnetwerk, als je bijvoorbeeld last hebt van een wisselvallige verbinding. Maar ook buiten de deur kan deze app van pas komen, bijvoorbeeld wanneer je een groter document moet downloaden en keuze hebt uit verschillende Wifi-verbindingen.

Network Speed Test is van de hand van Microsoft Research, een afdeling binnen het bedrijf uit Redmond die geregeld handige gratis tools uitbrengt voor de gebruikers van zijn platforms. Dat betekent wel dat Microsoft vraagt of het op anonieme basis je meetgegevens mag opslaan. Als je daar echter niet akkoord mee bent, kun je die rapportage uitschakelen in de instellingen.

[related_article id=”161452″]

Android en iOS hebben zat van dit soort tooltjes, maar nu heeft ook Windows Phone een sterke tegenhanger, die bovendien geheel gratis is.

Download Network Speed Test nu in de Windows Phone Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business